Meta, компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp, промени политиката

...
Meta, компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp, промени политиката
Коментари Харесай

Meta иска служителите да бъдат три дни седмично в офиса

Meta, компанията майка на Фейсбук, Instagram и WhatsApp, промени политиката си за връщане в офиса и изиска от чиновниците, които не са били особено избрани като отдалечени служащи, да се върнат в офиса три дни в седмицата, считано от началото на септември. Тази актуализация на политиката пристигна след няколко кръга всеобщи съкращения в компанията, през което време изпълнителният шеф Марк Зукърбърг похвали преимуществата на работата в офиса.

Съгласно новата политика служащите, които са били наети особено в далечен потенциал, са помолени да не посещават офиса повече от четири дни в месеца, в случай че няма „ ясни бизнес аргументи “ да бъдат там.
-->
Meta е третата по този начин наречена Big Tech компания, която неотдавна разгласи, че се отхвърля от тактиката си за отдалечена работа след пандемията. Миналата седмица и Zoom, и Amazon оповестиха, че ще изискват служащите да се върнат в офиса надлежно два и три дни в седмицата.

По-рано тази година Гугъл беше подложена на рецензии, че изисква множеството от чиновниците си да работят от офиса три дни в седмицата и разгласи, че наличието ще бъде обвързано с прегледите на успеваемостта.

Въпреки че 69% от бизнес водачите имат терзания по отношение на съдействието и ангажираността и 54% от ръководителите на човешки запаси имат вяра, че техните чиновници са по-малко свързани с техните организации, в сравнение с преди пандемията, изследователската и консултантска компания Gartner откри, че чиновниците са 1,6 пъти по-склонни да работят по-добре когато техните екипи са разпръснати на разнообразни места и часови зони.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР