Местното полицейско управление в Охайо предупреждава родителите за нова функция

...
Местното полицейско управление в Охайо предупреждава родителите за нова функция
Коментари Харесай

Американската полиция препоръчва на родителите да деактивират функцията NameDrop на детските iPhone-и

Местното полицейско ръководство в Охайо предизвестява родителите за нова функционалност на iPhone, задействана по дифолт след актуализирането до iOS 17.1. С функционалността NameDrop два iPhone-а могат да споделят информация за контактите, в това число телефонни номера и фотоси.

Това се реализира, като държите екрана на своя iPhone на няколко сантиметра от горната част на iPhone на другия човек. Обменът на информация няма да бъде приключен, в случай че двете устройства iPhone се държат на разстояние едно от друго и се заключат до привършване на прехвърлянето на информация.

Полицията в Мидълтън се обръща към родителите с апел да изключат тази функционалност на iPhone-ите на децата си, с цел да предотвратят шерването на техния телефонен номер, имейл адрес и име, оповестява PhoneArena.

Полицията в други райони на Съединени американски щати също предизвестява родителите за NameDrop, а полицията в Уотъртаун, Кънектикът, разгласява предизвестия във Фейсбук. Някои родители от региона са разгласили във Фейсбук, че неотдавна са актуализирали iPhone-ите на децата си, само че не са знаели за новата функционалност.

Някои консуматори на iPhone реагираха на предизвестието на полицията, като означиха, че обратно на изказванията на полицията, функционалността изисква известна интервенция от страна на потребителя и не споделя автоматизирано персоналната информация за контакт. Въпреки това е по-добре да деактивирате тази функционалност в телефоните iPhone на децата си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР