Местният парламент гласува годишните отчети за 2022г. на общинските лечебни

...
Местният парламент гласува годишните отчети за 2022г. на общинските лечебни
Коментари Харесай

Вдигат капитала на бившия Тубдиспансер с близо 1 млн. лв.

Местният парламент гласоподава годишните доклади за 2022г. на общинските лечебни заведения и сдружения във Варна. Съветниците утвърдиха финансовите резултати на 10 ДКЦ, лечебни заведения и здравни центрове, както и на 7 търговски сдружения. Не бе признат само докладът на Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести. По отношение на някогашния Тубдиспансер съветниците гласоподаваха капиталът на болничното заведение да бъде вдигнат с близо 970 хиляди лева, представляващи цената на отпуснатите през декември 2022 година от общинския бюджет средства за погашение на отговорности на здравното заведение.

На днешното съвещание беше обещано единодушие за основаване и действие на информационно-консултативен кабинет, който да подкрепя украинските жители с възложен статут на краткотрайна протекция. Кабинетът ще се обитава в постройката на ДКЦI„ Света Клементина – Варна “.

43 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подкрепени от общината, реши още Общинският съвет. От бюджета на инвитро програмата ще бъдат отпуснати 102 500 лева, като по това перо до края на годината остават 25 500 лева

Съветниците утвърдиха също еднократни помощи за лекуване на 84 варненци на обща стойност 66 800 лева На 11 души беше отказана помощ, защото не дават отговор на критериите за подкрепяне.

Местният парламент даде единодушието си за разпределяне на еднократни обществени помощи на 23 души. Те ще получат сред 300 и 500 лв. за облекчаване на витални и комунално-битови потребности. За тази цел от бюджета на общината ще бъдат предоставени общо 8000 лв.. Само на един варненец беше отхвърлена молбата, защото през годината той е получил здравна помощ от общината, което опонира на разпоредбите за подкрепяне.

Именуването на улици във Варна и в с. Тополи също фигурираше в дневния ред. С единогласие съветниците гласоподаваха улица в регион „ Аспарухово “ да носи името на Георги Николов, умрял на едвам 21 години, само че със своите сърце, черен дроб и бъбреци избавил живота на четирима души.

Друго решение от през днешния ден е централният площад и паркът в с. Тополи да бъдат кръстени на двама бележити българи – Капитан Петко челник и Захари Стоянов, оставили диря в историята на селото. Одобрено бе и предлагането улица в Промишлената зона на Тополи да бъде именувана на Петър Костадинов Дудунов, единственият участник от селото в Илинденско-Преображенското въстание.

Съветницитеизбраха и краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на „ Ученическо и столово хранене “. Това е актуалният заместник-директор Добринка Йорданова, която ще поеме ръководството на сдружението до провеждането на нов конкурс. До избора се стигна заради кончината на доктор Божанка Георгиева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР