Местните избори отминаха, а винаги след тях в българските градове

...
Местните избори отминаха, а винаги след тях в българските градове
Коментари Харесай

Пловдив след изборите: разговор с новата местна власт и бизнеса

Местните избори отминаха, а постоянно след тях в българските градове се настанява вярата за смяна. В Пловдив не е по-различно - макар, че смяна във водещата мощ няма и ГЕРБ не престават да преобладават в града, кметът е нов, екипът му също, а наследството - тежко.

Пред Костадин Димитров предстоят сложни месеци. Пловдив има проблемите на растежа: презастрояването, тапите, несъответстващия публичен превоз, забавените поправки, мръсният въздух, все по-намаляващата зеленина са измежду главните. Това обаче не го стопира да пораства и да се развива. Ето за какво е значимо да се разбере какво желае да направи новата власт и каквоще се промени в ръководството на втория град, както и да се чуе гласът на бизнеса, който тук е изключително мощен.

Н а 7 декември " Капитал Градове " събира представители на бизнеса и локалната власт на годишната им среща за град Пловдив. На към този момент обичайния конгрес, който се организира за 5-и път, ще търсим отговори на въпросите за целите в управническата стратегия на новоизбраната администрация, какви са вероятните решения на проблемите на града и кои са основните планове за развиването му.
Реклама Събитието ще може да се следи и онлайн онлайн в, на, както и на.Специалното издание за Пловдив четете.
Милен Райков , съучастник " Данъци " и началник " Пазари " за EY - България, Северна Македония, Албания и Косово ще приказва с Огнян Георгиев , редакторът на " Капитал Пловдив ", за децентрализацията в българските общини, какво ще е бъдещето на техните бюджети и ще показа положителните европейски практики и политики.

Вече близо 15 години движещата мощ за развиването на Пловдив и региона са производствата, които построяват заводите си тук. Те притеглят още и още хора, които се местят в града, купуват или наемат жилища, харчат заплатите си тук и задвижват колелото на локалната стопанска система. За устойчивото бъдеще на промишлеността в района ще приказват инж. Пламен Панчев , създател и изпълнителен шеф на " Тракия икономическа зона ", Теодор Линкин, ръководещ сътрудник в огромната локална компания " Профилинк ", Динко Атанасов , районен управител в КЕР ТОКИ ПАУЪР и Кирил Янчев , началник отдел " Устойчиво развиване " в ОББ.

Ще се обсъдят браншовете с капацитет за развиване в района, какви планове плануват фирмите в посока понижаване на въглеродните си излъчвания, опциите за финансиране на ESG-целите на бизнеса, и какво е " зелен кредитен рейтинг ".
Реклама
Яна Бодурова, планов управител на " Капитал градове " ще беседва с Веселка Вуткова , шеф " Маркетинг и продажби " в " МВЕ България ", по отношение на опциите за поддръжка на дребния и започващ бизнес. Иновационно, мобилно и " градолюбително " бъдеще Другото зъбчато колело в механизма на Пловдив се задвижва от академичната му общественост, показана от общо девет висши образователни заведения. Благодарение на продуктивността им градът е център на първата районна иновационна котловина. Тя ще работи в региона на биоикономиката и храните, а концепцията е европейска и за надълбоко софтуерни нововъведения на Стария континетн.

Какво съставлява тя и за какво агробизнесът може да ускори развиването на региона към Пловдив ще опишат пред Мария Дойкова , публицист в " Капитал Пловдив ", проф. Владислав Попов , заместник-ректор по научната и планова активност на Аграрен университет - Пловдив и Веселина Ралчева , шеф на " Ина есеншълс ".

С Николай Недялков , създател и изпълнителен шеф на Tixi, както и Росен Христов , който е старши управител " Корпоративни продажби " във VIVACOM, ще приказва софтуерният публицист от " Капитал Пловдив " Георги Куманов, за това по кое време и по какъв начин ще " поумнее " градската подвижност в Пловдив и какво да чакат жителите му и е-услуги.

В последния, само че не и по значимост панел, различен публицист от пловдивската редакция - Антон Чепилски, ще беседва с хора, които трансформират градската среда. Събеседници ще са му Невена Пачеджиева , ландшафтен проектант и, Павел Начев от " Пловдив, град за хората ", както и хората от " Реките на града " , които са посланици на акцията #променикартинката, а също по този начин.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР