Местни проектанти са ангажирани и работят по проекта за изграждането

...
Местни проектанти са ангажирани и работят по проекта за изграждането
Коментари Харесай

Хасан Азис: Готови сме с техническия проект за кучешкия приют на Кърджали

Местни проектанти са ангажирани и работят по плана за построяването на огромен подслон за бездомни кучета, който да приютява освен кучетата на територията на община Кърджали, само че и на прилежащите общини. Това сподели пред публицисти кметът на общината доктор инж. Хасан Азис и добави, че към този момент се е срещнал с идейния план, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Предстои до приемането на бюджета ни да сме подготвени с техническия план, а общините от област Кърджали и прилежащите на региона ще бъдат поканени да вземат участие в построяването и действието му “, сподели още кметът.

Той разяснява, че за приюта, за който от години се приказва, проектантите са почерпили опит както от страната, по този начин и от прилежаща Турция.

" Разговарял съм с Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора за партньорство във връзка с действието и обгрижването на бездомните животни ", изясни градоначалникът.

Изграждането на огромен подслон за безстопанствени кучета в община Кърджали е тематика, която стои от няколко години. За задачата общината изиска и получи от страната през 2021 година парцел от 21 дка в землището на село Седловина. С проектирането му бе оповестено, че се заема както общината, по този начин и Тракийският университет в Стара Загора, само че поради ангажираност на екипа от университета, се е наложило да бъде потърсен различен архитект, разяснява доктор инж. Хасан Азис.

Към днешна дата община Кърджали не разполага с подслон за безстопанствените кучета. В началото на предходната година тя се отхвърли от услугите на локалния подслон, след нападки от страна на така наречен доброволци, за нечовешко отношение към животните там.

От тогава нападателните кучета в общината се прибират в построения на терена на остарелия подслон, краткотраен подобен. За надзор над него е подписан контракт с ветеринарната работа в Кърджали.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР