Местни жители, живеещи по протежение на непризнатата граница между Грузия

...
Местни жители, живеещи по протежение на непризнатата граница между Грузия
Коментари Харесай

Русия е изпратила свои войници от Южна Осетия на фронта в Украйна

Местни поданици, живеещи по продължение на непризнатата граница сред Грузия и Южна Осетия, настояват, че има фрапантно понижаване на съветските войски в района. Русия поддържа самопровъзгласилата се република, когато тя се отдели по време на войната на Москва против Грузия през 2008 година

В Дисеви има военна база, само че хората от околните села споделят, че към този момент не е по този начин.
Базата се намира на мястото, където беше остарялото ни учебно заведение. Сега доста рядко ще видите руснаци. Минават по трима-четирима.
Вепхо Окропиридзе – гражданин на грузинското село Дисеви

Анализатори свързват намаляването на военната интензивност в окупирания от Русия район Цхинвали с нашествието на Москва в Украйна.

Смятат, че Кремъл е изпратил бойци, които са били тук, както и локални осетински елементи да се бият на фронта в Украйна.
Това, което следим по време на войната в Украйна, е, че съветските сили имат доста огромен дефицит на квалифициран боен личен състав. Те са изпратили на фронта подготвен личен състав от други места. Същото се случи и в Цхинвали. Виждаме, че в базите е останал най-малък личен състав. Тези изтеглени окупационни сили най-вероятно са в Украйна.
Лаша Беридзе – полковник от запаса на грузинската войска

Подобна е обстановката и в други елементи на окупирания район. Руските военни бази от другата страна на разграничителната линия се виждат от региони, които са следени от Грузия.

Дейностите в базата в Цхинвали също са понижени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР