Местни и международни източници съобщиха, че децата в умират от

...
Местни и международни източници съобщиха, че децата в умират от
Коментари Харесай

Деца умират от глад в Афганистан

Местни и интернационалните източници оповестиха, че децата в умират от апетит, откакто бяха отправени предизвестия, че до края на годината един милион младежи може да се сблъскат с животозастрашаващо недохранване, заяви Агенция Франс Прес.

В Гор, една от засегнатите провинции, през последните шест месеца най-малко 17 деца от тези, които са стигнали до болница, са умряли от недохранване, заяви за Агенция Франс Прес шефът на здравната работа в провинцията Мула Мохамед Ахмади, съобщи БГНЕС.

Почти 300 са били лекувани от последствията от глада.

Стотици деца са застрашени от гладна гибел в централните елементи на страната, сподели той.

Говорител на организацията на Организация на обединените нации за децата в Афганистан съобщи, че не може да удостовери броя на смъртните случаи в Гор, само че се притеснява, че " доста деца заплащат най-високата цена ".
 Amnesty International с рецензии против Полша, мигранти от Афганистан едвам оцеляват на границата й Amnesty International с рецензии против Полша, мигранти от Афганистан едвам оцеляват на границата й
Международната правозащитна организация Amnesty International (AI) прикани Полша да даде достъп до страната на бежанците, търсещи...

Представителят на УНИЦЕФ Салам Ал-Джанаби съобщи, че мрежата за наблюдаване на организацията е била нарушена и се разчита на непотвърдени данни, само че " доста мъчително осъзнаваме, че това е нещо, което е на ръба или е по средата ".

Откакто талибаните пристигнаха на власт в средата на август, Афганистан затъва още повече в така и така тежката филантропична рецесия.

Последиците от сушата, покачващите се цени на храните и загубата на работни места се усложняват от съвсем цялостното прекъсване на интернационалната помощ и финансиране.

Организация на обединените нации предизвести, че до края на годината се чака един милион деца под петгодишна възраст в Афганистан да се нуждаят от лекуване на животозастрашаващо " остро недохранване ", а други 3,3 милиона ще страдат от остро недохранване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР