Местната власт в София обмисля да увеличи двойно глобата за

...
Местната власт в София обмисля да увеличи двойно глобата за
Коментари Харесай

София готви актуализация на глобата за вдигане с паяк - от 60 на 120 лв.

Местната власт в София обмисля да усили двойно санкцията за наложително повдигане на погрешно паркирани коли - така наречен паяк. Днес транспортната комисия в Столичния общински съвет отсрочи гласуването на отчет за " актуализиране " на въпросната санкция от сегашните 60 лв. на 120 лв., заяви.

Докладът бе импортиран от шефа на комисията - Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. Причината за отлагането бе, че данните в него са към ноември 2021 година, заради което от комисията желаеха те да бъдат обновени с информация до края на годината.

Информацията би трябвало да пристигна от общинското сдружение Център за градска подвижност, към което са паяците и скобите в София. Очаква се предлагането на Контрера да бъде прегледано още веднъж през април.

Като претекст за двойното нарастване Контрера показва, че размерът на таксата за наложително репатриране не е променян от 2012 година В същото време все още себестойността на същата активност била достигнала 126,5 лева с Данък добавена стойност. За тези 10 години междинната работна заплата в ЦГМ също се е повишила и от 881 лв. е стигнала 1 341лв., цитира Контрера.

" Отделно от горното инфлацията в страната по отношение на базовия интервал, към който е изчислена цената от 60 лева, е 17,5 на 100 ", написа още в отчета.

Като друго съображение за предлагането си общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация показва още цените за репатриране в други градове на Европа.

" За съпоставяне, за освобождение на наложително изместен автомобил нарушителите в Белград заплащат от 51 до 380 евро според от типа на транспортното средство, в Букурещ - 105 евро, в Любляна - 100 евро, в Будапеща - 55 евро, Прага - 77 евро, в Скопие - от 40 до 56 евро ", пресмята общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

" Актуализирането на дължимите суми за освобождение на наложително преместено транспортно средство ще усъвършенства държанието на водачите при паркиране и ще докара до повишение на вниманието им при паркиране и надлежно ще подтиква спазването на откритите правила за паркиране. Проблемът с паркирането е един от най-обсъжданите както от жителите и гостите на столицата, по този начин и от Столичен общински съвет и администрацията на Столична община ", счита още Контрера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР