Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те

...
Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те
Коментари Харесай

Радев: Очакванията към местната власт са всекидневен тест за „годност“

Местната власт е най-близо до проблемите на жителите и те чакат от общинските администрации подготвеност, съпричастност и експедитивност при решаването на наболелите въпроси, отбрана на обществения интерес, почтено и намерено ръководство. Това е голяма отговорност и ежедневен тест за „ валидност “, в който делата и изпълнените задължения тежат повече от красивите обещания. Това декларира президентът Румен Радев във връзка Деня на българската община и локалното самоуправление – 12 октомври, оповестиха от прессекретариата на институцията. 

 

Президентът показва, че тази година денят се отбелязва в конюнктура на предизборна акция и приканва жителите да чуят концепциите, които им се оферират и да изберат най-достойните на идния избор. „ Преките избори за кметове и общински съветници са голяма отговорност за всеки, който декларира готовността си да отстоява ползите на своите съграждани, да модернизира своя град и населено място, само че и да съхранява и развива традициите на образованието, културата и нашата еднаквост “, добавя Румен Радев. 

 

Държавният глава акцентира още, че е време финансовата децентрализация, за която от години упорстват общините, да откри своето законодателно решение, тъй че локалните общности да имат повече благоприятни условия независимо да дефинират своите цели. 

 

Балансираното икономическо развиване на българските райони и изключително в дребните обитаеми места е от основно значение за превъзмогването на районните несъответствия и за решение на огромния проблем на нашето съвремие – дълбоката демографска рецесия, съобщи президентът при визитата си в Джебел на 10 октомври. Там той взе участие в откриването на нов високотехнологичен цех в Джебел, напомня Българска телеграфна агенция. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР