Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и

...
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и
Коментари Харесай

В Ловеч чрез симулационни очила показват на ученици вредата от алкохола

Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/ към Община Ловеч, взаимно с инспектори Движение за права и свободи при РУ- Ловеч, стартира самодейност по учебни заведения за осъществяване на симулации посредством симулационни очила.

Те възпроизвеждат чувството, което човек има под въздействието на алкохол или наркотични субстанции.

Такива симулации са извършени с възпитаници от 8 клас на ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ и в края на предходната година с възпитаници от 8 клас на ППМГ-Ловеч.

При извънреден интерес минаха първите срещи. Учениците нямаха самообладание да създадат симулация и да отразят измененията в държанието си. Публиката трябваше да следи за измененията в придвижването и концентрацията.

Единодушно е мнението, че когато си под влияние на алкохол или опиати, се чувстваш нерешителен, изменчив, нямаш действителна оценка на действителността, неверно преценяваш пространството и предметите в него. Отстрани човек наподобява нерешителен, неустойчив, несъответстващ.

На края тутакси всеки участник с една дума даде своята противоположна връзка за възприятието, което е изпитал. Най-често децата използваха думите „ боли ме глава “, „ замаяно “, „ вие ми се свят “, „ гадно “, „ не знам къде се намирам “.

Наркотиците и алкохолът са сериозен проблем на днешните подрастващи и предварителната защита е едно от значимите неща за справяне и попречване следствията от тяхната приложимост, смята комисията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР