Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ) в

...
Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ) в
Коментари Харесай

Секретарят на Община Благоевград Д. Арабаджиев откри целенасочено обучение за здравни, образователни и трудови медиатори

Местната комисия за битка с трафик на хора (МКБТХ) в партньорство с Националната комисия за битка с трафика на хора при Министерски съвет, Международна организация по миграция и Община Благоевград осъществиха образование за здравни, просветителни и трудови посредници от област Благоевград.

То бе намерено от секретаря на Община Благоевград и ръководител на МКБТХ Дейвид Арабаджиев. „ Трафикът на хора е закононарушение, което не трябва да има място в днешното общество. То унищожава живота на хората, като ги лишава от достолепие, независимост и съществени права. Носи огромни облаги за причинителите и води до големи човешки, обществени и стопански загуби “, сподели по време на срещата секретарят. Той направи и къс ситуационен разбор на закононарушението в България.

Теодора Николова и Явор Лилов от Международна организация по миграция обрисуваха връзката сред трудовата миграция и трафика на хора.

Секретарят на МКБТХ Любка Костадинова насочи вниманието на аудиторията върху типовете употреба с образци от практиката.

Темата на събитието „ Трафик на хора: аргументи, идентификация и протекция на жертвите " е част от план "Повишаване осведомеността на локалните общности в области със доста наличие на ромско население по въпросите, свързани с леговище и миграция ", финансиран в границите на Норвежкия финансов механизъм и изпълняван от Международна организация по миграция.

Проектът предизвиква повишение на информираността на ромското население в региона на законодателството, регулиращо въпросите на убежището и миграцията, както и за риска от корист и употреба в България, Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР