Местен настанил пернатото в блок. Съседите се жалват в общината

...
Местен настанил пернатото в блок. Съседите се жалват в общината
Коментари Харесай

Нелегален петел буди по тъмно Айтос на метри от полицията

Местен настанил пернатото в блок. Съседите се жалват в общината

Гласовит петел буди всяка заран по мрачно центъра на Айтос, жалват се живеещи в близост.

Пернатото се появило в блок на ул. „ Свобода “ №10. Донесъл си го локален предприемач, който разполага с апартамент в постройката, описаха съседите му.

Така към този момент дни наред птицата съжителства с тях и ги разбуждала по часовник – първото кукуригане е в 5. Следващите - през 20 минути.



По първи петли – пробуждане по айтоски към 5:00.

 

Петелът живее в междублоковото пространство, което принадлежи на всички притежатели от постройката. Тъй като въпросният предприемач рядко си идвал, му оставял по един пресъхнал самун и тенджера с вода. Добичето преживявало някак си единствено с това.
 Макар в центъра на града, пернатото населява извънредно нехигиенично място.  Храни се с останки от изсъхнал самун и пие жабунясала вода от тази тенджера
Живеещите пишат в жалбата си, че съседът им е обсебил нелегално общата повърхност, построил е там клетка и непрекъснато отглежда в нея разнообразни животни при ужасни хигиенични условия. Преди петела имало ловни кучета. После донесъл и кокошка, само че тя явно не издържала на мръсотията и перманентната липса на храна и избягала. Петелът се оказал най-държелив. „ Миризмата в близост е неописуема “, написа в жалбата им.

Петелът на процедура е незаконен. Миналата година Общинският съвет на Айтос одобри разпоредба, с която не разрешава развъждането на селскостопански животни в централната зона на града, към която спада и ул. „ Свобода “.
 Блокът на ул. „ Свобода “ №10  На метри от него е постройката на Районното полицейско управление
От общината в Айтос обясниха, че са се заели със случая и още при започване на идната седмица ще има решение за по-нататъшната орис на незаконния петел.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР