Прогнозната стойност на проекта е близо 800 000 лв. без

...
Прогнозната стойност на проекта е близо 800 000 лв. без
Коментари Харесай

Създават младежки център и в Айтос по Плана за възстановяване

Прогнозната стойност на плана е близо 800 000 лева без Данък добавена стойност

С близо 800 хил.лв. без Данък добавена стойност в Айтос ще преустроят остарели, неизползвани здания за основаването на Младежки център. Обявена е обществена процедура по търсене на реализатор, който да поеме готовия работен план и да го трансформира в действителност. Касае се за общински постройки, намиращи се в кв. 107, които ще бъдат преобразени, с цел да се употребяват за организация на районни, национални и интернационалните събития.

Инвестиционният план ще се финансира със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност в съставния елемент му, обвързван с образованието. По публичната поръчка е планувано претендентите да се съобразят с крайния период за цялостното завършване на дейностите. Той е в границите на 180 календарни дни след откриването на строителната площадка.

В постройките ще бъдат осъществени редица действия. Сред тях са цялостен ремонт на главната постройка, в която ще бъде построена стоманобетонна подова структура, таван и стълбища. Ще бъде освежен покрива и ще се смени фасадната дограма. Предвижда се цялостна реставрация на ВиК и ел.инсталацията, както и санирани. Основната постройка е двуетажна и има мазе, което ще бъде употребявано. Другите съществуващи на терена дребни постройки се чака да бъдат съборени и на тяхно място да има парк.

Крайният период за кандидатстване по публичната поръчка е 22 април, като няколко дни по-късно офертите ще бъдат отворени и ще бъде определен реализатор. Това значи, че същинската работа може да стартира най-късно до началото на лятото, в случай че в процедурата няма пречки.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР