Месото на масата ни е пълно с отрови, а сиренето

...
Месото на масата ни е пълно с отрови, а сиренето
Коментари Харесай

Защо момичетата у нас масово имат кистозни яйчници, а на момчетата им растат гърди, а ние не спираме да дебелеем

Месото на масата ни е цялостно с токсини, а сиренето – с тебешир, пазарувайте деликатно, поучават специалисти по храните.

Непрекъснато четем и слушаме за рисковата храна, която ядем и какво има в дадени артикули. Тъй като информацията се дава на час по лъжичка, когато човек отиде да пазари в магазина, се пробва да се сети какво да гледа и защо да внимава и нормално не се сеща за множеството неща.

Рибите

Сьомгата е една от най-полезните и желани риби освен у нас, но  по света.

Първото нещо, което би трябвало да знаете обаче, е, че 90% от сьомгата у нас се внася от балтийските страни, където се лови в мръсни и даже отровни води. Въпреки че е открито, че норвежката сьомга е цялостна с диоксини, страната ни продължава да внася най-вече такава. Ако желаете да ядете чисто сьомга, то би трябвало да купите атлантическа.

Една от най-мръсните и рискови, само че в това време и най-купувана риба в България е пангасиуса. Нашенците избират въпросната риба по разнообразни мотиви и даже измести шарана на Никулден. Причината е ясна, цената й е много по-ниска от другите. Пангасиусът обаче се внася от Виетнам, където се храни с отпадни артикули като кости. Това не е всичко. Оказва се, че рибата се инжектира с урина от бременни дами, с цел да дава повече хайвер. Освен това й инжектират и хормони, с цел да пораства и да се развъжда по-бързо. Голяма част от другите вноснириби също се тъпчат с хормони.

Месо

Колбасите участват обичайно на родната софра. Те са вкусни и са идеалното мезе за всевъзможен алкохол. Следващия път преди да си купите салами обаче, помислете какво има в тях- всичко друго, само че не и месо. Телешкият суджук се счита за деликатес поради скъпото месо, от което се създава и тъй като сякаш е чист артикул. В това обаче няма нищо правилно. Суджуците се вършат от птиче месо, свински кожички, сухожилия, нишесте и несъмнено глутен. Всичко останало са оцветители, подобрители и консерванти. Дифосфатите, с които е цялостен телешкият суджук, могат да провокират съществени стомашни разстройства. Глутаматът, който се поставя вътре, с цел да ни се услажда и да желаеме да ядем още и още пък влияе на мозъка ни, като ни пречи да преценим какво количество сме изяли. Така пълнеем незабелязано и на всичко от горната страна се забавя метаболизмът ни.

Голяма част от саламите, които ядем са цялостни със сушени бръмбари. Гадините се слагали, с цел да оцветят колбасите в алено и да им придадат тип на месни. Екзотичните бръмбари се внасят у нас в пресъхнал, подготвен тип, с цел да могат да се вложат в саламите още при приготвянето им. Въпросните бръмбари се отглеждат особено за задачата и оцветяват саламите в розово и алено. Този тип оцветител е извънредно нездравословен, тъй като всеобщо провокира алергии. По-страшното е, че е един от виновниците за развиване на рак на щитовидната жлеза и бъбреците. Сушеният бръмбар може да провокира увреждане на плода при бременните дами. Различните боклуци от животни се преработят и смилат, прибавят се сушените бръмбари за цвят, овкусители с аромат на месо и колбасът е подготвен! Към него несъмнено се поставя глутаматът, който се отбелязва на опаковката с Е621 и продуктът, който хапвате за мезе към този момент е по щандовете в магазините.

Повече от 20 години страната ни е един от най-големите вносители на субстанцията „ кръв на прахуляк “ или „ суха кръв “ в Европа. Това е отпадъчен артикул от кланиците, която се пакетира и заравя в специфични септични ями. Вместо обаче да я изхвърлят огромните европейски компании са намерили идеалния вид – да я внасят у нас, защото родните производители я изкупуват и влагат в саламите и ред други храни. Според специалисти „ сухата кръв “ в родните артикули е към 30%. Наред с този отпадъчен артикул, страната ни е и една от най-големите вносителки на суха мехлем на прахуляк, която също се влага в продуктите. Тя се използва обаче освен в колбасите, само че и в кашкавала, сиренето, млякото, шоколада, сладоледа.

Пилешкото месо се води най-диетичното, само че в това време е и месото, което се тъпче с най-вече отпадъци. Българските поризводите съумяват да вършат 1,5 кг филе от 1 кг месо. И това не става с фокуси, а с високотехнологични машини. С тумблер и шприцове всяко парче мръвка може да „ порасне “ с до 65%. Тумблирането или шприцоването на пилешкото съставлява машинна обработка, при която продуктите се инжектират със специфични разтвори. Целта е месото да бъде по-крехко, да се усили трайността му и естествено грамажът. Български производители обаче признават, че в пилетата се инжектира саламура от фосфати, карагенан, цитрати, ксантан, гума-гуар и други Допустимата доза е 3-5% в Европейски Съюз, а у нас стига до 60-80%, което прави продуктите доста нездравословни за здравето. Според лекари потреблението на такива артикули води до проблеми с костите, бъбреците и черния дроб.

Освен тези разтвори, в пилешкото месо у нас се инжектират и доста хормони. Множество проучвания вълху пилешкото месо на българския пазар, демонстрира, че в него има големи количества антибиотици и хормон на растежа. Стероидите, които одобряваме без да сме осведомени, се слагат в левите бутчета на пилетата. Отново обаче се оказва, че у нас има освен нездравословни, само че и животозастрашаващи артикули. Доказателство за това е фактът, че по магазините могат да се открият единствено леви бутчета, които доставят множеството месопреработвателни компании. Причината левите бутчета да са видно по-големи от десните е, че при развъждането им всички „ подобрители “ за напредък се инжектират точно от лявата страна. Именно това месо е и повода девойките у нас всеобщо да имат кистозни яйчници, а на момчетата да им порастват гърди.

Млечните артикули

Млечните артикули също се тъпчат с отпадъци. Експертите от дълго време поучават да не се пие „ киселото мляко за пиянство “, тъй като доста производители го вършат от пача с нишесте. Затова, преди да купите така наречен кисело мляко за пиянство, наложително четете дребния шрифт на етикета. Иначе ще ви пробутат артикул, заплетен от свински желатин, модифицирано царевично нишесте, концентрат от моркови, грозде, арония, набухватели, както и млечнокисели бактерии.

Не си мислете, че сирене се прави единствено от мляко, става и от телешко шкембе и тебешир. Търговците, които вършат такова сирене разтварят сухото мляко с вода, с цел да се получи от 2,8 до 3,5 литра течност. Към нея се прибавя палмовата лой в хомогенизатор. Така се реализира нужната масленост, като мазнините и водата се свързват с разнообразни емулгатори и се прибавя протеин, извлечен от телешкото шкембе. При тази процедура обаче се получават трансмазнини, които се натрупват в кръвоносните съдове на организма и може да ви докарат инфаркт.

Кашкавалът у нас всеобщо се прави от палмово масло. Палмата се познава при рязане с нож, прокиснал в хладилника. Причината е, че растителните мазнини полепват по острието при ниска температура, а млечните – не. Обяснението е, че в палмата има ненаситени мастни киселини, до момента в който животинските са наситени.

Храни, цялостни с химия

Бонбони – в производството им се употребява мощна химическа есенция.

Мармалади и сладка, които са мощни антиокислители. Никога не можете да съхраните плода във типа, в който го купувате от магазина. Конфютюрите и мармаладите там нямат нищо общо с натуралните сладка, които подготвяме у дома. Просто знамение на химическата индустрия, и то смъртоносно рисково.

Пържените картофи  в заведенията за бързо хранене.

Продуктите за бързо подготвяне, юфки, разтворими супи, картофено пюре, бульонни кубчета, всичко това е същинска химия, която нанася щета на организма.

Гъбите от магазина – те съдържат отровите цитотоксини. Най-опасните токсини, които се съдържат в тях са аманитините, които потискат образуването на кафези в РНК, който ръководи синтеза на белтъчините, което води до дисфункция на черния дроб, а е вероятен и летален излаз.

Опаковани кексове, бонбони, шоколад- 90% от шоколада не е шоколад, а оцветители и заместители на захарта и какаовото масло; шоколадите са с доста калории, съчетани с химически добавки, ГМ-продукти, оцветители и ароматизатори.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР