Месото, изпечено на барбекю, се харесва на всеки заради специфичния

...
Месото, изпечено на барбекю, се харесва на всеки заради специфичния
Коментари Харесай

Грешките, които всички допускаме, приготвяйки барбекю

Месото, изпечено на барбекю, се харесва на всеки поради характерния си усет. И макар че приготвянето му по този метод наподобява обикновено, всички позволяваме огромна неточност.
Много домакини са на мнение, че няколко часа са изцяло задоволителни за мариноването на месото. Но тази процедура се оказва изцяло неправилна, смята основният готвач Пьотър Пахомов. Според него месото би трябвало да престои по-дълго в марината и в тази ситуация е доста значимо в какво тъкмо го мариноваме.
 Грешките, които всяка стопанка позволява при мариноване на месо Грешките, които всяка стопанка позволява при мариноване на месо
Приготвянето на вкусно и сочно месо е същинско изкуство. На всички е известно, че мариноването на месото способства за постигането на то...
Той дефинира и като неприятна концепция прибавянето на пръстени лук към шишчетата. 
Освен това Пахомов е на мнение, че с киселите течности, с които мариноваме месото, реализираме противоположен резултат. Той смята лука и солта за най-хубавата марина. 
Следващия път, когато решите да приготвите месо на барбекю, просто го осолете от предната вечер и го покрийте с лук, нарязан на шайби.
Специалистът не предлага потреблението на кисело мляко и кетчупи заради високото наличие на захар в тях. Това води до овъгляване на месото извън, дължащо се на бързото изгаряне на захарта.
 НИКОГА не мийте месо преди готвене НИКОГА не мийте месо преди готвене
Свикнали сме постоянно да мием всичко преди приложимост или готвене. В смутни пандемични времена - още повече! Оказва се обаче, че изплакване...
Друг постоянно срещан мит се отнася до свежестта на месото. При избора на месо за барбекю максимата " колкото по-свежо, толкоз по-д0бре ", не работи. По-добре е да изберете " узряло " месо, тогава крайният резултат ще е меки и сочни пържоли. 
Говеждото месо би трябвало да отлежи 14 дни, свинското месо - 10, а агнешкото - 7. Не се тормозете, че това ще докара до развиването на бактерии. Предлаганото в комерсиалната мрежа месо предстои на непоколебим надзор. То е обработено със съответните субстанции, които не позволяват развиването на мухъл и бактерии.
 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР