Месец август е бил рекордно добър за хотелиерите в Пловдив.

...
Месец август е бил рекордно добър за хотелиерите в Пловдив.
Коментари Харесай

Хотелите в Пловдив отбелязаха рекорд през лято`23, генерират приходи от 9.4 млн. лв само за месец

Месец август е бил рекордно добър за хотелиерите в Пловдив. Само за месец местата за настаняване в града и региона са генерирали доходи от нощувки в размер на 9,4 млн. лева Това е нарастване от 25% спрямо август предходната година.
Прочетете още
Основен принос за положителния сезон имат бъгларите, а не чужденците. Всъщност лято `23 е рекордьор по брой пренощували хора под тепетата и в Пловдивска област. 

Пренощувалите лица в местата за настаняване от 1 до 31 август тази година се усилват по отношение на август 2022 година с 9.1% и доближават 62.7 хиляди. Относителният дял на българските жители е 72.4% от всички пренощували лица, като по-голямата част от тях (71.5%) са нощували в хотели с 3 или 4 и 5 звезди и са осъществили приблизително 2.3 нощувки.

Пренощувалите непознати жители са 17.3 хиляди, като 60.1% от тях са нощували в хотели с 4 и 5 звезди и са осъществили приблизително по 2.0 нощувки. 

Чуждите жители, отсядащи в Пловдив, резервират хотели за приблизително 2 нощувки. Най-много от посетителите са жители на Турция и Израел - /по 12.1%/, Испания - 8.9%, Германия - 7.3% и Франция - 6.5% от всички пренощували непознати жители в региона.

Към края на летния месец в региона са функционирали 260 места за настаняване с 10 или повече кревати - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 6.4 хиляди, а на леглата - 13.0 хиляди. В съпоставяне с август 2022 година общият брой на местата за настаняване, отворени за посрещане на посетители, се усилва с 1.6%, а леглата в тях с 8.0%.

Общият брой на нощувките във всички места за настаняване възлиза на 144.1 хиляди, или с 8.3% повече в съпоставяне със същия месец на миналата година, като 108.8 хиляди от тях са осъществени от български жители, a 35.3 хиляди - от непознати жители. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР