Месечните възнаграждения на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ

...
Месечните възнаграждения на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ
Коментари Харесай

Лекарските заплати, автоматите за лекарства, СБР Котел - теми в парламентарния контрол днес

Месечните хонорари на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ с над 50% държавно присъединяване ще бъдат предмет на отговора на здравния министър Христо Хинков на въпрос на народния представител от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров по време на днешния парламентарен надзор, излиза наяве от програмата за работа на Народното събрание през днешния ден.

Доц. Чакъров е попитал министъра дали има лечебни заведения, в които е реализирано равнището на възнагражденията на всички медицински експерти, планувано в Закона за здравното обезпечаване и отразено в КТД, както и има ли други, в които това не се е случило и коя е повода. Също по този начин националният представител желае да узнае мнението на министъра дали този законов текст е работещ.

Въпрос на група народни представители от Политическа партия „ Възраждане “ е ориентиран към нормативната уредба, засягаща работата на автоматите за продажба на лекарствени артикули без лекарско наставление. Според депутатите има противоречие сред наредбите на ЗЛПХМ и Наредба 28 за устройството, реда и организацията на работа в аптеките и номенклатурата на лекарствените артикули.

Министър Хинков ще дава отговор и на народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Валери Митов, който слага въпрос за здравния надзор по спазването на законовите забрани за продажба и приложимост на диазотен оксид (райски газ).

Два въпроса в днешния парламентарен надзор са свързани с активността на Специализираната болница за рехабилитация в Котел. Те са заложени от народните представители Хатидже Георгиева от Движение за права и свободи и Климен Шопов от Политическа партия „ Възраждане “.

Случаят с умрялата родилка в УМБАЛ „ Канев “ – Русе ще бъде предмет на отговор на министъра по въпрос, заложен от народния представител Златан Златанов от Политическа партия „ Възраждане “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР