Месечната карта за една линия в градския транспорт на София

...
Месечната карта за една линия в градския транспорт на София
Коментари Харесай

Месечната карта за една линия в столичния градски транспорт се връща през март

Месечната карта за една линия в градския превоз на София да се възвърне, одобри на съвещанието си общинската комисия по превоз. Предстои решението да се утвърди и на сесията на Столичния общински съвет на 23 февруари. Ако това стане, този тип карта би трябвало да влезе още веднъж в приложимост от 15 март. Доклади с това предложение бяха внесли всички политически сили в общинския съвет.

Цената ѝ остава същата - 23 лв. лична и 28 лв. неперсонална за наземния превоз и надлежно 35 лв. и 42 лв. за метрото. Имаше и оферти за понижаване на цената ѝ, което не бе признато като уместно от комисията.

С връщането на месечната карта за една линия Центърът за градска подвижност (ЦГМ) ще има 8 млн.лв. по-малко доходи, уточни Зафир Зарков от ГЕРБ. Той подсети, че градският превоз е на загуба в последните години - пандемията и повдигането на цената на горивата и електрическата енергия. През 2023 година би трябвало да се обезпечат 30 млн. повече за разноски в градския превоз, по отношение на 2022 година, и още 32 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите на всички чиновници в градския превоз, означи той. Връщането на талона за 10 пътувания, обаче, не бе разискван от комисията по превоз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР