Мерцедесът, който докара затвор на Груевски. Предишният премиер на Македония

...
Мерцедесът, който докара затвор на Груевски. Предишният премиер на Македония
Коментари Харесай

Бившият македонски премиер Никола Груевски е осъден на 2 години затвор


Мерцедесът, който докара затвор на Груевски.

Предишният министър председател на Македония Никола Груевски е наказан на първа инстанция на две години затвор по така наречен дело " Танк ", оповестяват локалните медии. Присъдата против Груевски беше произнесена за дейностите му като подстрекател за противозаконната покупка на лимузина " Мерцедес " с всички екстри.

Покупката на колата бе упомената в няколко от записаните телефонни диалози, с които сегашният министър председател Зоран Заев срещна преди две години македонската общност за безобразията, вършени по време на ръководството на Никола Груевски, припомня БГНЕС.

В един от диалозите със своя министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска Груевски споделя: " Искам да бъде финален модел - " Full Mercedes " (пълен " Мерцедес " ). " На задните седалки желая да има екрани за дребните, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да " разиграем ", че става въпрос за кола на Министерство на вътрешните работи. До изборите колата да се води на МВР”, споделя Груевски.

На това Янкуловска дава отговор: " Да, да по този начин ще бъде. Колата ще се води на Министерство на вътрешните работи ".

После Янкуловска коментира на тогавашния началник на спецслужбите Сашо Миялков: " Ей, нямаш визия каква фикция е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази. Супер, №1, съвършен ".

По същото дело на шест и половина години затвор беше наказан и някогашният заместник-министър на вътрешните работи Гьоко Поповски. Съдията Добрила Кацарска при произнасянето на присъдата сподели, че двамата наказани би трябвало в период от 15 дни след окончателното решение да възстановят вредите, породени в този случай, в случай че не решат да апелират.

Николай Груевски не участва на произнасянето на присъдата, а беше представляван от тримата си юристи.

Главният обвинен Поповски беше доведен в съда с белезници от следствения арест в Скопие. Преди ден той беше наказан на девет години затвор за корист със служебно състояние по делото " Триста " - за доставката на 300 транспортни средства за македонското Министерство на вътрешните работи. Той бе спретнат в ареста поради заплаха от бягство.

За третата обвинена - Гордана Янкуловска - преди един месец процедурата бе отсрочена и съвещание на съда е планувано за 28 юни.

Лимузината, която коства към 600 000 евро, беше на предписание на вътрешното министерство при предходния кабинет. Преди постройката на наказателния съд се бяха събрали към 30 последователи на Груевски, сред които и предходният кмет на Скопие Коце Траяновски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР