Мерките за повече български стоки в магазините трябва да се

...
Мерките за повече български стоки в магазините трябва да се
Коментари Харесай

Млекопреработвателите: Г-н Премиер, защитете българските производители!

Мерките за повече български артикули в магазините би трябвало да се съблюдават освен по време на пандемия, само че и по-късно. Никой не желае да пъди веригите. В самите вериги се продават много български артикули. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Теодор Дечев от АИКБ във връзка позицията на земеделския министър Десислава Танева, че ще вкарат обвързване, съгласно което всички търговски оператори да оферират месна районна продукция на производителя.

Димитър Зорев, ръководител на на Асоциацията на млекопреработвателите в България съобщи, че млечният отрасъл е единен повече от всеки път. "Искаме 90% от стоките, които се търгуват у нас да са български, а на 100% да са създадени от сурово българско мляко. Поздравяваме министър Танева за смелостта да бръкне в кутията на Пандора. Идеята е остаряла. Все отново всеки оператор, които желае да продава на пазара ни, би трябвало да се преценява със законите на страната. Българското отглеждане на животни оцеля през годините все пак. В страната би трябвало да има правила, би трябвало да се попита българският консуматор какво желае. Храната е обвързвана с националната сигурност и това се видя в изискванията на пандемия. Нашето произвеждане не е конкурентно на външното. От 2007 година всички предприятия вървят стремглавно надолу и са подготвени да катастрофират. В този отрасъл са заети към 100 000 индивида, в случай че отидат на улицата, то те ща костват 120 млн. лв. на месец. Г-н Премиер, осъзнайте политиците и защитете българските производители, тъй като няма да можете да ги възстановите даже и в идващия живот ", съобщи Зорев.

Десислава Танева: За Великден очаквайте прясно и българско агнешко месо

"От 10 години желаеме да има обособени щандове за българска продукция в огромните вериги. Но не да има един самостоятелен кашон за производител, а всеки да си излезе с логото и хората да решат от кого да купуват. Цените тази година ще са по-ниски, тъй като потреблението е паднало, виждаме го ", съобщи Атанаска Бялкова, съдружие на оранжерийните производители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР