Мерките са приемливи, но винаги има нюанси. Сега най-важното е

...
Мерките са приемливи, но винаги има нюанси. Сега най-важното е
Коментари Харесай

Каракачанов пита: Какво правим - намираме работа на хората или ще бягат навън?

Мерките са допустими, само че постоянно има нюанси. Сега най-важното е какво вършим след COVID-19 – ще ангажираме ли изгубилите работата си хора или те ще заловен самолетите . Не е въпросът единствено България да си реши проблемите самостоятелно, а светът да стъпи на крайници. Така вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов видя нещата в края на формалното изключително състояние и подготвяните законови ограничения след него.
Как тъкмо се регламентират обстановките, при които здравният министър постанова ограничения като изключително състояние поради епидемиологична конюнктура? И няма ли това да е на процедура продължение на изключителното състояние без публично име – мисля, че няма да е без закон, добави водачът на Вътрешна македонска революционна организация пред Нова телевизия.
Според Каракачанов, българската стопанска система ще търпи вреди най-малко още година. И уточни като най-проблемен бранш туризмът, който носи 15 милиарда лв. годишно на България. Секторът се държи на заеми – считам, че всички ограничения, които сме предложили, са все неща, които на процедура ще оказват помощ – понижаване на Данък добавена стойност и държавна помощ за чартъри, сподели още вицепремиерът (подробности по ограниченията ТУК).
Не може страната да е единствено касиер, единствено да прибира. Ако си подготвен да зачеркнеш 15 милиарда лв., не мислиш. Държавата би трябвало да подкрепя тъкмо в такива обстановки, настоя Каракачанов. Според него, дотиране за чартъри и ваучери за отмора ще се върнат след това в бюджета – само че без да споделя цифри.
Не може да чакаме Брюксел всичко да взема решение – би трябвало да сме самодейни, безапелационен е водачът на Вътрешна македонска революционна организация. Той се възмути, че единствено 20% от питателните артикули на българската софра са български. „ Парадоксално е страната, която е хранила половин Източна Европа, да внася 80% от плодовете и зеленчуците ”, сподели Каракачанов. Той не се тормози от възможни европейски наказания поради протекционизъм.
На въпрос дали поради протекционизъм няма да тръгнат цените на горе, отговорът беше " краткотрайно ограничение " – концепция на Вътрешна македонска революционна организация. Не излиза наяве обаче по какъв начин ще се подписват толкоз краткосрочни контракти за импорт и кой външен вносител би чакал няколко месеца. Каракачанов обаче се съгласи, че българският производител не може да задоволи вътрешното ползване, само че концепцията била да оцелеят производства.
Каракачанов настоя и за непрекъснато настоящ стопански съвет, с присъединяване на всички парламентарно показани партии.
Не мислим за демография, за обучение - доста прекрасен е правилото на общо свободно придвижване, само че за страни като България това значи 2 млн. души обратно, сподели още вицепремиерът.
Що се отнася до плановете за промяна в армията, Каракачанов предизвести, че поради пандемията планът за Военноморски сили т.е. нови военни кораби е допустимо да няма контракти до края на годината - защото не може да се пътува за договаряния. " Не може в рецесия да режеш единият крайник на сигурността в името на това да се правиш на популист. По-добре парите не на калпак, както предлага Българска социалистическа партия, а парите да бъдат вложени вярно ", заключи вицепремиерът. " Дай да се обезоръжим, да бъдем голи и боси, тъй като на някой господин по този начин му е кеф за 2 часа ", сподели още той. И увери, че няма закъснение в производството на F-16 за България.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР