„Мерките не би трябвало да се разпускат, поне докато не

...
„Мерките не би трябвало да се разпускат, поне докато не
Коментари Харесай

Проф. Гетов настоява за удължаване на К-19 мерките поне с 1 месец и обясни защо

„ Мерките не би трябвало да се разпускат, най-малко до момента в който не стартира всеобщото имунизиране. Мерките дават резултат – след празниците отчитаме тотално понижение на позитивните проби, би трябвало още малко да издържим, най-малко до края на февруари “.

Това уточни в телевизионно изявление проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите.

„ Българският имунизационен проект е изработен от най-хубавите специалисти и е сравним с останалите страни от Европейски Съюз “, съобщи проф. Илко Гетов.

България към този момент получи две колета от имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ против COVOD-19. Днес трябваше да дойдат и първите ваксини на „ Модерна “, само че доставката се отсрочи за сряда.

„ Съветвам всички български жители, които имат желание да се имунизират, да прочетат деликатно цялостната информация за двете ваксини. Тя оповестена на уеб страницата на Министерството на здравеопазването “, означи проф. Илко Гетов.

„ Двете ваксини са с едно и също интернационално непатентно название, имат един и същи механизъм на деяние. Базират се на технологията на осведомителната РНК. Това, което е значимо е, че те се разграничават по фармацевтично софтуерните си характерности “, изясни той.

Проф. Илко Гетов заяви, че от през днешния ден има позволение от Европейската организация по медикаментите да се извличат 6 дози от флакона на „ Комирнати “ - имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “. Това ще разреши още хора да бъдат имунизирани, означи той.

„ Ваксината на „ Комирнати “ е позволена за потребление от лица над 16 години, а на „ Модерна “ – над 18, само че защото в идващия имунизационен стадий са включени учителите и хората от домовете за възрастни, това не би повлияло на правото на избор “, съгласно проф. Илко Гетов.

Той напомни, че съхранението на имунизациите също се разграничава. „ Обемът на дозата също е значим, както и дните, в които се слагат. Не по-малко от 21 дни би трябвало да има сред двете дози за „ Комирнати “ и не по-малко от 28 дни при имунизацията на „ Модерна “ “, изясни той.

По думите му изрично би трябвало да се поставят по две дози, тъй като те обезпечават нужния имунитет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР