Мерките, наложени от някои страни в Европейския съюз по границите

...
Мерките, наложени от някои страни в Европейския съюз по границите
Коментари Харесай

Граничният контрол в ЕС нарушава доставките на храни, предупредиха от бранша

Мерките, наложени от някои страни в Европейския съюз по границите с други членки в отговор на разпространяването на коронавирусната зараза, нарушават доставките на храни, предизвестиха през вчерашния ден представители на индустрията и земеделци, представени от " Ройтерс ".

Над 10 страни от Европейски Съюз стегнаха контрола или даже затвориха границите, които по принцип са отворени и със свободно прекосяване.

Заради тези ограничения се следят закъснение и разстройства по държавните граници на доставката на избрани аграрни и промишлени артикули, както и опаковъчни материали, се отбелязва в взаимно изказване, подписано от сдружения на фермери, търговци на храни в Европейски Съюз и европейската организация " Храни и питиета ".

Те предизвестяват и за вероятен дефицит на фрагменти в хранително-вкусовата индустрия, която разчита на придвижването на служащите в Евросъюза.

В опит да избегнат дефицити на съществени артикули, храни и медикаменти, водачите от Европейски Съюз поддържаха във вторник предложение на Европейската комисия за въвеждане на бързи ленти по границите (т. нар. зелени коридори - бел. ред.), само че не се споразумяха да оставят отворени вътрешните граници, напомня " Ройтерс ".

Промишлеността твърди, че това не е задоволително. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (755)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР