Мерки за замяна на бензиновите и дизеловите коли с електромобли

...
Мерки за замяна на бензиновите и дизеловите коли с електромобли
Коментари Харесай

Забраняват коли с голям разход на гориво

Мерки за подмяна на бензиновите и дизеловите коли с електромобли са записани в Споразумение за партньорство на Република България за 2021-2027 година, което първо е в съгласие с Европейската комисия и в този момент е пуснато за публично разискване, съобщи „ Труд бг “.

В него е записано, че напъните на администрацията ще бъдат „ ориентирани към въвеждането на правила за разход на сила при придвижване и правила за излъчвания за пътни транспортни средства (приложими освен при първичната регистрация, само че и при следваща продажба/регистрация на транспортните средства)”. Това значи, че освен коли с високи излъчвания нездравословни газове, а и такива с огромен разход на гориво няма да могат да бъдат регистрирани, а тези, които към този момент се карат в страната, няма да може да бъдат продавани.

Освен това в документа е записано, че ще бъдат въведени зони за достъп (особено в централните градски части) единствено с енергоефективни и нискоемисионни транспортни средства. А електрическите коли ще може да се движат в автобусните ленти. Ще бъде построена и мрежа от станции за зареждане на електрически коли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР