Мерки “за връщане на части от града обратно при хората“,

...
Мерки “за връщане на части от града обратно при хората“,
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград М. Байкушев съобщи: Възстановява се градинката при Операта, махат бараките пред Лилавото, връщат терасата на Ален мак на градската градина 

Мерки “за връщане на части от града назад при хората “, по този начин назова желанията си за възобновяване на градинката при Операта в Благоевград кметът М. Байкушев. Градоначалникът посочи, че след освобождение на площта ще бъде изработен разбор дали може да се възвърне фонтана или мястото ще бъде озеленявано или парково обзаведено.

Предстои издаването на заповед за унищожаване на бараките пред заведение " Лилавото ", сподели още кметът и добави, че ще бъде отстранена и терасата при хотел " Ален Мак ". Най напред ще бъде отстранен на подиума въз основа на заповедта, която към този момент е влезнала в действие и ще бъде издадена нова за унищожаване на металния заслон, защото има влезнало в действие правосъдно решениe, което споделя, че това е общински парцел, който не се употребява чартърен и площта пред заведението ще бъде върната като част от градската градина.

Байкушев съобщи, че това са първи стъпки в нормализиране на градското пространство, а в по-дългосрочен проект ще се направи тактика и ще се промени наредбата за преместваемите обекти, с цел да се постави ред в това по какъв начин се употребява общинската благосъстоятелност и по какъв начин наподобява градът. Това ще бъде направено след диалози със притежателите и след даден период за акомодация към новите условия.
Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР