Мерки за стабилизиране на ТЕЦ 2 се очаква да предложат

...
Мерки за стабилизиране на ТЕЦ 2 се очаква да предложат
Коментари Харесай

В МЕ обсъждат как да стабилизират ТЕЦ Марица изток 2

Мерки за стабилизиране на Топлоелектрическа централа 2 се чака да предложат от работна група, основана в Министерството на енергетиката, оповестиха от ведомството.

Работната група е основана със заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Участниците в нея ще проучват финансово-икономическото положение на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД .

Причината за основаната работна група е, че след влизането в действие на европейската скица за търговия с парникови газове, за интервала 2013 - 2017 година Топлоелектрическа централа 2 е направил разноски за въглеродни излъчвания на стойност над 570 млн. лева .

Значителното нарастване на разноските за закупуване на излъчвания през последните месеци е съществено предизвикателство пред Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " ЕАД и " Български енергиен холдинг " ЕАД, признават от ведомството на Теменужка Петкова.

 България поддържа жалбата на Полша против решението на Европейска комисия за ТЕЦ-овете
България поддържа жалбата на Полша против решението на Европейска комисия за ТЕЦ-овете

За равнищата на излъчванията, които би трябвало да покрият въглищните централи в Европейски Съюз

Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2 е съществена базова мощ, от стратегическо значение за електроенергийната система както на България, по този начин и на района, настояват от МЕ.

 Работодателите с молба по тъжба до Европейска комисия за непозволена помощ за Топлоелектрическа централа
Работодателите с молба по тъжба до Европейска комисия за непозволена помощ за Топлоелектрическа централа

Ежегодно двете централи изземват 486 млн. лв. от семействата и бизнеса в Българи

Очаква се до края на септември да бъдат показани комплекс от ограничения, ориентирани към бъдещото стабилно действие на сдружението. Те ще бъдат приготвени от специалисти от Министерството на енергетиката, енергийните сдружения и Агенцията за стабилно енергийно развиване. С предложенията се чака да бъдат създадени съответни оферти за стабилизиране на сдружението.

Припомняме, на 28 април 2017 година с квалифицирано болшинство Европейски Съюз одобри новата евродиректива за топлоцентралите . Специален комитет с представители на 28-те страни членки гласоподава с квалифицирано болшинство ремонти в така наречен Референтен документ с най-хубави налични техники при огромните горивни съоръжения. Независимо, че България се разгласи " срещу ", условията влизат в действие .

Страната ни към този момент беше наказана от Съда на Европейски Съюз в Люксембург поради мощното замърсяване на въздуха в градовете . Еврокомисията обаче още не е поискала от съда налагането на финансови санкции.

 Исканите от България дерогации за ТЕЦ-овете са ужасяващ политически сигнал
Исканите от България дерогации за ТЕЦ-овете са ужасяващ политически сигнал

Правителството би трябвало да демонстрира водачество, а не да се старае да отстранява закони

След приемането на евродирективата трите теца търсеха общ съветник , който да познава европейските правила.

На 11 септември 2017 година вицепремиерът Валери Симеонов изиска прокуратурата да проверява договорката " Марица изток 2 ", станала на 1-ви септември. Променена е цената от възложителя, сигнализира Симеонов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР