Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух в България

...
Мерки за подобряване на качеството на атмосферния въздух в България
Коментари Харесай

Министър Димов представи пред еврокомисар Вела мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух

Мерки за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в България бяха показани през днешния ден от министъра на околната среда и водите Нено Димов на работна среща с европейския комисар по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела в Брюксел, оповестиха от пресслужбата на Министерство на околната среда и водите. В срещата участваха зам.-министрите на енергетиката Жечо Станков, на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, на стопанската система Лъчезар Борисов и зам.-кметовете по екология на София – Йоана Христова, на Бургас – Руска Бояджиева и на Асеновград – Петър Бояджиев.

Министър Димов осведоми комисар Вела, че ограниченията са дискутирани и подкрепени на високо политическо равнище на конференцията „ Проблеми и решения за възстановяване качеството на атмосферния въздух “ през предходната седмица в София. Беше контрактувано в най-скоро време да бъде направен график за използването им.

Следващата работна среща с Европейската комисия по въпроса ще бъде в края на януари. Проблемът ще бъде дискутиран и на конференция за екоиновации и непорочност на въздуха под патронажа на Българското председателство през февруари в София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР