Мерки за по-бърза обработка на превозните средства, преминаващи през граничните

...
Мерки за по-бърза обработка на превозните средства, преминаващи през граничните
Коментари Харесай

Облекчават трафика по граничните пунктове между България и Турция

Мерки за по-бърза обработка на транспортните средства, преминаващи през граничните пунктове " Капитан Андреево " и " Лесово " разискаха министрите на вътрешните работи на България и Турция Иван Демерджиев и Сюлейман Сойлу, съобщи Българска национална телевизия.

Двамата организираха работна среща в Истанбул като продължение на срещата на президентите на България и Турция предходната седмица.
-->
Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерждиев благодари на турската страна за помощта при справяне с големия мигрантски напън и означи, че положителното взаимодействие сред двете страни в това отношение се вижда и прави оценка и от Европейския съюз, защото България пази външната му граница, показват от Министерство на вътрешните работи.

Пред турския си сътрудник министър Демерджиев изрази убеденост, че Европейски Съюз ще се ангажира да подкрепи и двете страни в това нелеко изпитание.

Относно облекчаването на трафика през граничните пунктове " Капитан Андреево " и " Лесово ", турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу увери, че скоро на двата гранични пункта ще бъдат направени софтуерни промени и ще бъде повишен потенциалът им.

След съглашението на президентите на двете страни, министрите на вътрешните работи разискаха и плана за изграждане на мост над река Резовска, съдействие в региона на образованието на чиновници, взаимни действия в битката с миграцията, обмяната на информация, бедствията и изключителните обстановки и сигурността на границата.

Сойлу още веднъж изрази съболезнования във връзка гибелта на българския полицейски чиновник, който беше погубен на границата и посочи, че съзнателното следствие на трагичния случай продължава, като следва да се изяснят всички обстоятелства и условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР