Мерин Крофтс прекарва последните три години от живота си в

...
Мерин Крофтс прекарва последните три години от живота си в
Коментари Харесай

Почернената майка: Дъщеря ми почина на 20 години от болест, която според лекарите не съществува!

Мерин Крофтс прекарва последните три години от живота си в болнично легло и в мощни болки. Тя умря 10 дни преди 21-ия си рожден ден, като в този миг тежеше едвам 38 кг. Официалната причина за гибелта й е миалгичен енцефаломиелит (МЕ) или синдром на хроничната отмалялост. Въпреки обстоятелството, че огромен брой хора страдат от този синдром, огромна част от специалистите не го считат за заболяване.

Въпреки това, има проучвания, че 17 милиона души по света страдат от ME. Първият знак, че нещо не е наред, се появява, когато Мерин е на 15 години. Тогава лицето, ръцете и краката й стартират да се подуват. Първоначално лекарите мислят, че има зараза и й предписват антибиотици, а по-късно стартират и припадъците.

„ Тя беше цялостна с живот и сила. Но в един миг стартира да се прибира от учебно заведение и всичко, което искаше, беше да се хвърли на дивана и да спи идващите шест часа. Изглеждаше по този начин, като че ли някой е извадил батериите й. После това ставаше все по-често ”, споделя майка й.

С течение на времето положението й се утежнява и Марин се подлага на няколко теста за психологично здраве, защото лекарите считат, че положението й може да е неврологично. Истерия е само един от разновидностите. Въпреки това майка й сама изследва признаците на щерка си и открива, че може би се касае за МЕ.

Това осъзнаване, както тя споделя, я изплашило до гибел. Лекарите имат съмнения, а един от тях даже сподели, че не има вяра в заболяването – реакция, която срещат доста пациенти с МЕ, макар че е приета от Световната здравна организация. Мерин получава потвърждението, че страда от МЕ от частен доктор. Няколко месеца по-късно тя се озовава на болнично легло.

„ Месеци и месеци в болничното заведение, чести инфекции, проблеми с дишането, слаб имунитет, парализа, свръхчувствителност… Списъкът е доста дълъг. Да имаш МЕ е като да си в капан в тялото си всеки ден. Няма отмора, постоянно си вързан за леглото “, споделя Клеър, обяснявайки какво е претърпяла щерка й.

Именно заради това страдалчество тя взема решение да извърши желанието на щерка си и да увеличи информираността за това малко познато заболяване.

„ Марин искаше да увеличи осведомеността за тази болест посредством мен, хората да знаят и схващат болестта. Повечето пъти, когато я питаха, тя отговаряше, че има невроимунно заболяване. Това се дължи на обстоятелството, че към момента има стигма към този синдром и има доста дезинформация. Това би трябвало да се промени “, приключва тъжния си роман Клеър.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР