Мери Ан, родена през 1874 г., израства в Източен Лондон

...
Мери Ан, родена през 1874 г., израства в Източен Лондон
Коментари Харесай

Трагичната история на най-грозната жена

Мери Ан, родена през 1874 година, израства в Източен Лондон с огромното си семейство, като има седем братя и сестри. След като приключва медицина, тя става здравна сестра. По-късно се омъжва за Томас Беван и двойката се радва на благополучен живот дружно.

Малко откакто се дами, Беван стартира да изпитва необикновен напредък, дисторция на лицето и мигрена. Тези признаци са показателни за акромегалия, заболяване, породено от остатък на растежен хормон. Акромегалията поражда вследствие зародили хормонални разстройства след довеждане докрай растежа на костите - затваряне на епифизарните фуги. Ако подобен скок в равнището на хормона настъпи преди този момент, смутената регулация води до хипофизарен гигантизъм. Акромегалията мъчно се диагностицира. Обикновено измененията настъпват неусетно, прогресират постепенно, от време на време с години. Най-често първите недоволства са от промени в размерите на шапки, обувки, пръстени, смяна в лицето.

По това време обаче има доста малко информация за положението. Без лекуване външният тип на Беван се трансформира фрапантно в продължение на пет години. И то дотам, че към този момент въобще не наподобява на себе си.

Въпреки това брачният партньор е до нея и я поддържа до неочакваната му гибел от инсулт през 1914 година, оставяйки Беван и техните четири деца да се оправят сами. С напредването на заболяването зрението на Беван стартира да се замъглява и нещата стават още по-трудни за нея, защото тя изгубва и работата си. Поради външния й тип за нея става съвсем невероятно да си откри нова подобаваща работа и печеленето на пари се трансформира в съществена битка за фамилията, което не може да свърже двата края.

Когато вижда, че няма от къде да изкара никакви средства, с цел да изхранва децата си, тя взема решение да се запише за състезанието " Най-грозната жена ", надявайки се да го завоюва и надлежно да получи някакви пари за плашещия си външен тип. Побеждавайки 250 състезателки, тя в последна сметка печели купата и паричната премия.

През 1920 година Беван е наета от известния шоумен от това време Самуел У. Гумперц, с цел да бъде част от неговото шоу. До гибелта си през 1933 година се появява в циркове, в това число Dreamland Circus, където хората се присмиват на външния ѝ тип. Но Беван преглъща всичко в името на децата си, единствено и единствено да им обезпечава храна и да заплаща за образованието им. Колкото и трагична да е историята на Беван, тя е отличен образец за това какво би направила една майка за децата си. Може и да е спечелила купата " грозна ", само че е запомнена като една от най-любящите и красиви майки в историята, както означават от Bright Side.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР