Mercedes показа колите с които ще се включи в сезон

...
Mercedes показа колите с които ще се включи в сезон
Коментари Харесай

Mercedes AMG GT Black Series е най-бързата кола за сигурност във Formula 1 правена някога

Mercedes сподели колите с които ще се включи в сезон 2022 на Formula 1, само че с изключение на болидите на пистата, немската компания ще вземе ролята на кола за сигурност и здравна кола. Заедно с Aston Martin Vantage и DBX за които ви разказахме по-рано, обслужващите лица на пистата ще могат да разчитат и на AMG GT Black Series за сигурност, както и на AMG GT 63 S 4MATIC+ за медицинския екип.

И двата автомобила са оцветени в червен цвят с бели акценти. Вместо обичайните светлини на покрива при колите за сигурност, от екипа на AMG са заложили на вградени в интериора оранжеви светлини, както и сходни в задния спойлер. По този метод не се нарушава аеродинамиката на колата, както и визията.

`Mercedes

В интериора измененията са минимални, защото колата идва с по този начин наречения Track Package от завода, който прибавя защитна клетка и извънредно леки спортни седалки. Добавени са шестточкови колани, специфични поставки за бутилки за вода, както и два таблета, свързани с камерите на колите и камерите към пистата.
`Mercedes

Под капака на купето работи 4.0-литров бензинов осмак със 730 конски сили и 800 нютон метра, който предава въртящият миг само към задните гуми. Двигателят работи дружно с автоматизирана трансмисия със седем предавки и разрешава ускоряване от 0 до 100км/ч в границите на 3.2 секунди. Максималната скорост е 325км/ч.
`Mercedes

Медицинският автомобил AMG GT 63S 4MATIC+ заменя комбито C63 AMG и също разчита на 4.0-литров осмак, само че с по-скромните 639 конски сили. Трансмисията тук е с 9 скорости и макар по-големите си размери, колата също може да се похвали с ускоряване до 100км/ч в границите на 3.2 секунди и оптималната скорост от 315км/ч.
`Mercedes

Оригиналните седалки са сменени от четири спортни „ корита “ с подобаващите колани, а сред тях е конфигурирана и клетка за сигурност. Поставена е също по този начин и нужната техника за медицинския екип.
`Mercedes

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР