Mercedes официално е първият автомобилен производител, който предлага сертифицирано ниво

...
Mercedes официално е първият автомобилен производител, който предлага сертифицирано ниво
Коментари Харесай

Най-новите „мерцедеси“ вече могат да шофират сами в Германия срещу 5 хиляди евро

Mercedes публично е първият авто производител, който предлага сертифицирано равнище 3 на самостоятелност. Системата Drive Pilot ще бъде налична за поръчки от 17 май тази година в Германия на цена от 5 хиляди евро за всички модификации от моделите S-Klasse и EQS. Екстрата върви в комплект с пакета Driver Assistance Plus, който коства спомагателни 2430 евро.
`Най-новите

Според информацията от немската марка, „ системата поема всеки тип задания по време на шофиране, до момента в който вие, като лидер, би трябвало да сте подготвени да поемете надзор, в случай че това е нужно. “ Въпреки това, лидерът не е длъжен да следи автомобила при някои специфични условия.
`Най-новите

Такива условия са тежък трафик или обособени сектори от автомагистралите в Германия при скорост до 60км/ч. „ Това нормално са някои от най-стресовите обстановки при шофиране, само че притежателите на Mercedes ще могат да си почиват, да играят игри или даже да работят, до момента в който колата се кара сама. “, декларират от компанията.



За да се реализира това равнище 3 на самостоятелност, колите са оборудвани с лидар, камери, радари и ултразвукови датчици, които се грижат за точното позициониране до сантиметри по картата. По този метод колата знае къде тъкмо се намира и какви препядствия има към нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР