Mercedes-Benz отложи целта си до 2030 г. да се превърне

...
Mercedes-Benz отложи целта си до 2030 г. да се превърне
Коментари Харесай

Мерцедес се отказва от идеята до 2030 г. да произвежда само електромобили, ДВГ ще останат

Mercedes-Benz отсрочи задачата си до 2030 година да се трансформира в марка, която употребява единствено електрически транспортни средства, и в този момент декларира, че ще създава мотори с вътрешно горене " и през " идващото десетилетие.

По-слабото от предстоящото търсене на електрически автомобили е причина за смяната, като Mercedes също по този начин отсрочва задачата си да направи електрическите автомобили и хибридите 50 % от продажбите си с пет години.

През 2023 година електрическите автомобили ще съставляват 11% от продажбите на Mercedes в Европа, до момента в който комбинираните продажби на електрически автомобили и хибриди ще съставляват 19%.

Вместо това Mercedes ще схване гъвкава тактика, защото ще реагира на " пиковете и спадовете " в прехода към коли, задвижвани от акумулатори, споделя основният изпълнителен шеф на компанията Ола Калениус.

" Искаме ясно да покажем на клиентите и вложителите, че ще използваме стратегическата еластичност ", сподели Ола Калениус. " Като настоящ оператор би трябвало да имате двойно обезпечаване. "

В диалог с Ройтерс Калениус добави още един подтекст за това по кое време Mercedes може да премине към напълно електрическо задвижване: " Очевидно е, че това няма да стане 100% през 2030 година от целия европейски пазар, само че евентуално и от страна на Mercedes ", сподели той.

Ford и General Motors отложиха проектите си за създаване на нови фабрики за произвеждане на електрически транспортни средства, а Ford също по този начин понижи производството на електрическата версия на емблематичния F-150. След първичното внезапно повишаване на търсенето продажбите на F-150 Lightning внезапно спаднаха, което принуди Ford да понижи плануваното произвеждане на половина.

Дори компанията Tesla предизвести, че чака продажбите да набъбнат с доста по-бавни темпове през 2024 година

И до момента в който търсенето на електрически транспортни средства в Австралия продължава да пораства от ниска база, има признаци, че локалният пазар също може да навлезе в сложен интервал.

Няколко марки направиха огромни корекции в цените на основни електрически модели, като Subaru е последната, която понижи цената на скоро появилия се Solterra с 8000 $.

Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y, Hyundai Ioniq 5 и Ioniq 6, GWM Ora и MG ZS също получиха огромни понижения на цените, от време на време с до 10 500 $.

Понастоящем Mercedes продава в Австралия седем модела леки коли единствено на електрическо задвижване. Най-популярният електрически модел на Mercedes в Австралия е EQA, който записва 1196 продажби през предходната година.

Въпреки смяната в световната тактика на Mercedes, от локалното поделение на марката обявиха пред Wheels: " В Австралия навлизането на електрическите коли на Mercedes-Benz подхожда на нашето обмисляне и отразява протичащото се на нашия пазар като цяло. "

Източник: whichcar
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР