Мераклиите за е-коли са готови да платят повече, за да

...
Коментари Харесай

Купувачите на е-коли искат безжично зареждане


Мераклиите за е-коли са подготвени да платят повече, с цел да имат алтернатива за безжично зареждане (снимка: CC0 Public Domain)

Повечето купувачи на електрически автомобили желаят безжично зареждане като алтернатива, съгласно ново изследване. Резултатите не са изненадващи, като се има поради, че проучването е поръчано от компанията за технологии за безжично зареждане WiTricity.

Според анкетата, 96% от актуалните и бъдещите консуматори на е-коли държат на опцията за безжично зареждане на електрическия автомобил. Безжичното зареждане също е най-търсената функционалност, оценена с 34% по-високо от опцията за самостоятелно шофиране и надалеч по-желана от други функционалности като първокласни аудио системи и паркинг-асистент.

Повече от три четвърти от респондентите споделят, че ще конфигурират хардуер за безжично зареждане в двора си или гаража си. Мнозинството се надяват да могат да употребяват безжично зареждане и на публични места, служебни паркинг, общи жилищни зони – въпреки че това в реалност зависи от притежателите на парцелите, които би трябвало да конфигурират зарядните устройства.

Купувачите на електрически автомобили имат вяра и, че безжичното зареждане може да направи публичното зареждане по-лесно, защото не се постанова хората да търсят подобаващия конектор, откри изследването.

Около 40% от интервюираните притежатели на електрически автомобили дефинират неналичието на безжична технология за зареждане на батериите като настоящо предизвикателство за зареждането на публични места. Чрез унищожаване на терзанията по отношение на кабелите за зареждане може да се помогне за навлизането на е-колите в всекидневието, счита WiTricity.

В изследването са интервюирани 1053 американци, съвсем половината от които към този момент имат електрически автомобил, а останалите имат намерение да закупят подобен през идващите две години. Компанията твърди, че технологията за безжично зареждане има капацитета да бъде много ефикасна – съвсем толкоз, колкото физическото зареждане.

WiTricity показва още, че в своето изследване е стъпила на концепцията, че безжичното зареждане може да е „ първокласна “ функционалност, т.е. да коства спомагателна цена. Все отново компанията не загатва каквато и да е съответна сума.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР