Менюто за вечеря не винаги трябва да съдържа салата, предястие,

...
Менюто за вечеря не винаги трябва да съдържа салата, предястие,
Коментари Харесай

Примерно меню за вечеря

Менюто за вечеря не постоянно би трябвало да съдържа салата, предястие, главно и десерт. Всъщност множеството домакини подготвят толкоз доста гозби, единствено в случай че чакат посетители. В последна сметка четиристепенно меню е малко прекомерно за елементарна вечеря за двама души.

Това, несъмнено, не пречи да поглезим обичаните си хора вкъщи с някоя по-различна рецепта – може да създадем единствено една манджа, само че пък да стане толкоз вкусна, че неналичието на предястие да не се усети въобще.

Предлагаме ви примерно меню за вечеря, като сме подбрали две менюта с по едно главно ядене. В едното меню има десерт, а другото салата. Ето ги и рецептите:

Започваме с рецептата за салатата. За нея ще са ви нужни към 400 г алено цвекло, кора и сок от лимон, 2–3 с.л. ситно нарязан магданоз, 2 с.л. запечен сусам, сол и черен пипер.

 Червено цвекло

Първо обелвате цвеклото и го настъргвате на ситно ренде. Към него се прибавят към една лъжица лимонена кора, ситно настъргана, както и лимонен сок. Сложете магданоза, смления черен пипер и солта и разбъркайте. Оставете салатата в ледник за половин час, след което разсипете в чинии и поръсете със сусама.

Основното ядене е напълно елементарно и доста вкусно, също така е идеално за студените месеци.

Необходими артикули: 1 кг. свинско месо, праз, олио, 2 ч.л. червен пипер и сол. Празът би трябвало да е най-малко 10 стръка – накълцвате го на шайби и го слагате в сгорещена лой при към този момент позапържените дребни парченца свинско месо. Оставете ги да се позадушат още малко и прибавете подправките, сервирайте ястието топло.

 Месо

Второто ни меню стартира с главното ядене, само че този път сме избрали постна рецепта. За да си я извършите, нужни са ви 3 приблизително огромни патладжана, 200 г ориз, лук, 3 домата, черен пипер, магданоз, сол и лой.

Измивате патладжаните и ги срязвате на половинки, след което ги оставяте за половин час в подсолена вода. Когато ги извадите, още веднъж ги измивате и подсушавате.

Следва да ги изпържите в тиган, до момента в който поомекнат и с дребна лъжичка да извършите хлътналост във всяка половинка. В обособен съд запържвате лука, добавяте ориза, най-после подправяте с черен пипер, сол и магданоз.

 Пудинг

Половинките патладжан цялостните със сместа и нареждате в тенджера, в която има доматен сок – патладжаните покривате с няколко късчета домати, както и парче масло. Оставете гозбата на спокоен огън за половин час.

Десертът е доста бърз и елементарен – смесвате 200 грама брашно и 100 грама захар. Към тях прибавяте четири яйца и бъркате, до момента в който сместа се уеднакви, след което слагате разтопено масло към 30 година

Разбърквате и стартирате по малко да наливате прясно мляко – количеството на млякото, което ще ви би трябвало, е литър. Накрая се поставя ванилия – сместа се бърка до момента в който стане изцяло гладка, след което се изсипва в намазана с масло форма – пече се към 35–40 минути на слаба фурна. Сервира се към този момент охладен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР