Ментовата лютеница е класическо индийски ястие, което може да се

...
Ментовата лютеница е класическо индийски ястие, което може да се
Коментари Харесай

Вкус от индийската кухня: Ментова лютеница

Ментовата лютеница е класическо индийски ядене, което може да се подготви на момента или да се направи по-рано и да се запази в ледник. Има доста разновидности на рецептата, само че най-основните съставки са мента, кориандър и лимонен сок. Тази пикантна лютеница може да се употребява в разнообразни типове ястия, добавяйки неповторим и сложен мирис.

Зелената лютеница е неизменима част от локалната храна в Индия, тъй като ментата работи благотворно на храносмилателната система.

Рецептата за ментова лютеница нормално включва прибавяне на мента, кориандър, чили чушки и лимонен сок в блендер и се обработва, до момента в който сместа стане гладка. В индийската кухня тамаринд пастата или оцетът се заменят с лимонен сок. Един от основните детайли за основаване на ментова лютеница са пресните съставки и салдото сред сладко, солено и кисело.

Ментата доста постоянно се сервира със свинското месо, само че ментовата лютеница може да се добави към разнообразни храни. Освен за допълнение към свинското тя служи като фалшификация и за други меса като пилешко или телешко месо. Можете да добавите лют детайл към вегетарианската кухня с помощта на тази разядка. Ментовата лютеница от време на време се сервира и единствено с пържени и печени индийски хлебчета като paratha и Наан.

Много индийски ястия постоянно приключват с артикули или примес от съставки, облекчаваща храносмилателната система. Тук спадат и известните пълнени листа, известни като paan. Ментата съдържа химикали, които работят като противовъзпалителни сътрудници и аналгетици.

 Ментова лютеница

Основната рецепта за ментова лютеница може елементарно да се модифицира и да се сътвори необятна гама от типове, които могат да бъдат употребявани за всевъзможни мотиви. Самата съществена рецепта може да бъде смекчена с по-малко мента, тъй че може да се употребява за бяла риба. Пикантността може да бъде нараснала с люти чушки, с цел да бъде употребена за говеждо месо. С прибавянето на повече лимонен сок или оцет може да се употребява за мариноване на месо. Може да се прибавят и подправки като кориандър или кимион.

Има доста типове сходни лютеници в индийската кухня, известно като чътни. За изработката им могат да се употребяват и плодове като манго и круша. Има билкови лютеници, направени още веднъж от съставки като кориандър. Вариациите на този вид допълващ сос са толкоз разнородни, колкото и самата индийска храна.

Печени агнешки пържоли постоянно се сервират с ментова лютеница или желе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР