Менструалните болки могат да бъдат досадни, да провалят плановете ни

...
Менструалните болки могат да бъдат досадни, да провалят плановете ни
Коментари Харесай

Вижте кои храни помагат на менструалните болки

Менструалните болки могат да бъдат досадни, да провалят проектите ни и да ни карат да се усещаме слаби и немощни.

Най-вероятно множеството от дамите са привикнали през годините да прибягват до разнообразни болкоуспояващи, с цел да съумяват редом с болките около месечния цикъл да водят естествен метод на живот.

Макар и болкоуспокояващите постоянно да са вид, съгласно специалисти има и други способи болката да бъде облекчена, а салдото в тялото възобновен, тъй че те даже да не се завърнат със идващия месечен цикъл.

Според специалиста по храненето Лесли Норткът количествата естроген над нормата могат да бъдат един от виновниците за мощни менструални болки.

Друго проучване сочи, че възпаления в тялото също утежняват менструалните болки.

Според доктор Глория Бахман и Сера Сано, които организират проучвания в тази област, е значимо освен да се концентрираме върху това, което ядрем и вършим по време на самата менструация, само че и по време на целия месечен цикъл.

Ето някои препоръки за метода на хранене, които могат да облекчат болките ви.

Фокусирайте се върху фибрите сред 14-ия и 28-ия ден

Според Норткът храни, богати на фибри, би трябвало да се употребяват през целия месец, само че те са изключително значими в интервала сред 14-ия и 28-ия ден на месечния цикъл.

Храни с високо наличие на фибри са да вземем за пример броколито, аленият фасул, артишокът, лещата, овесените ядки и кореноплодните зеленчуци като моркови и цвекло.

Обърнете внимание на магнезия

„ Магнезият нормално оказва помощ, тъй като неговата функционалност е обвързвана с отпущането на мускулите “, споделя диетологът Изабел Смит.

Магнезият се намира в зеленолистните зеленчуци, които можете да си вършиме на сок или смути, което пък ще помогне и с хидратацията на организма ви.

Според Норткът черният шоколад и термично обработеният спанак също са доста добър източник на магнезий. Други източници на магнезий са печените тиквени семки, семената от чия, соевото мляко, черният фасул и сьомгата.

Консумирането на тези храни по време на менструацията ще помогне с болките.

Яжте храни, богати на омега-3 мастни киселини

Увеличете потреблението на храни, съдържащи омега-3 мастни киселини, през целия месец. Такива храни са другите типове морски блага, семена и ядки.

Особено високо е наличието им в сьомгата, сардините, орехите, водораслите, стридите.

Повече зеленчуци

Според разнообразни изследвания хранителен режим, основан най-вече на растителни храни, може да помогне за по-безболезнен цикъл.

Яжте храни, които блокират естрогена

Такива са: цитрусовите плодове, спанакът, гъбите, телешкият дроб, черният шоколад.

Не забравяйте хидратацията!

Пиенето на задоволително вода е значимо през целия месец. Достатъчната хидратация оказва помощ за разпределяне на мускулите и оттова за по-малко менструални болки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР