Менопаузата при жените настъпва, когато менструацията спре. На този етап

...
Менопаузата при жените настъпва, когато менструацията спре. На този етап
Коментари Харесай

Четири най-добри противовъзпалителни храни за жени в менопауза

Менопаузата при дамите настава, когато менструацията спре. На този стадий интервалите нормално стават редки, настъпват един път в продължение на няколко месеца или даже години, преди да спрат изцяло. Обикновено се среща сред 45 и 55 години, само че може да се развие и преди или след тази възрастова група. Симптомите на менопаузата включват нощно изпотяване, горещи талази, неприятна централизация, безпокойствие, вагинална сухота и промени в настроението.
Поддържането на здравословна диета и постоянните физически извършения могат освен да оказват помощ на дамите да се почувстват по-добре, само че и да подобрят цялостното им здравословно положение в дълготраен проект. Ето храните, които безусловно би трябвало да включите в диетата си, с цел да облекчите признаците на менопауза:
 Жените в менопауза са по-застрашени от Алцхаймер Жените в менопауза са по-застрашени от Алцхаймер
Причината по-голяма част от пациентите с Алцхаймер да са дами евентуално е менопаузата, защото понижава внезапно концентрацията на естроге...
Плодове
Плодовете са естествени противовъзпалителни електроцентрали. Те поддържат здравето на мозъка, понижават кръвното налягане и са потребни за сърцето. Плодовете също са с високо наличие на антиоксиданти, които оказват помощ за справяне със напрежението, което може да помогне за справяне с безсънието, постоянно срещано положение измежду дамите в менопауза.
Сьомга
Страхотен източник на витамин D, омега-3 и други мастни киселини, сьомгата оказва помощ за понижаване на кръвното налягане и поддържа здравето на сърцето. Изследванията демонстрират изгодите от омега-3 мастните киселини при справяне с тревогата, депресията и евентуално помагане за възстановяване на психологичното здраве на дамите в междинна възраст.
 Жена в менопауза роди момиченце Жена в менопауза роди момиченце
След продължителни опити и в менопауза от една година 46-годишната М.А. стана майка за пръв път. 3-килограмовото момиченце с дължина 49...
Бобови растения
Бобовите растения като нахут, черен и бял фасул оказват помощ за понижаване на кръвната захар и за повишение на чувствителността към инсулин. В допълнение към обезпечаването на калций и витамин D, бобовите растения също могат да оказват помощ за понижаване на загубата на костна компактност.
Пълнозърнести храни
Пълнозърнестите храни би трябвало да бъдат част от здравословната диета за дамите в менопауза. Пълнозърнестите храни като елда и киноа съдържат протеини, фибри, витамин В и магнезий. Тези зърна също са без глутен, които имат по-висока хранителна стойност от множеството обичайни зърнени храни. Съдържанието на фибри и протеини може да помогне на фактора за задоволеност. С други думи, това оказва помощ на човек да остане утолен за по-дълго.
 Мързеливи синове и внуци довели до появяването на баби Мързеливи синове и внуци довели до появяването на баби
Една от аргументите за появяването на бабите в популацията на античните хора и придобиването на дълъг живот от индивида може да е бил мързелът н...

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР