Мениджърът Николай Жейнов даде интервю за предаването „Игра в центъра“.

...
Мениджърът Николай Жейнов даде интервю за предаването „Игра в центъра“.
Коментари Харесай

Жейнов: В националния отбор има клубни, а не мениджърски интереси

Мениджърът Николай Жейнов даде изявление за предаването „ Игра в центъра “. Той удостовери, че e oсъдил Венци Стефанов за клюка и на боса на Славия са запорирани сметките му за 30 000 лв. и 33 000 евро.

„ Тази година върша 20 години в специалността. За да си футболен сътрудник, би трябвало да познаваш душeвността на играчите. Много постоянно запитванията идват от страна на клубовете. Футболният управител е като таксиметровия водач - като няма по какъв начин да се прибереш вземаш такси. Няма тим, с който да не работя. Има отбори, с които подкрепям по-сериозна връзка. Всеки, който се е обърнал към мен, съм се постарал да оказа помощ ", сподели Жейнов.

За националния тим
Там има клубни, а не мениджърски ползи. Едно време може да е имало мениджърски, само че в този момент има клубни ползи. Клубовете се обаждат и подтикват.

За Павел Върба и привличането му в Лудогорец
Относно Лудогорец. Имах питане от шефовете какъв профил треньор търсят. Върба съвпадаше 90%. Подготвяхме прехвърлянето съвсем 6 месеца. Ходих няколко пъти да се срещна с него. На финала имахме успешен край. Той имаше концепция къде идва. Всеки се беше позаинтересувал за града, страната и клуба. Щом са подписали контракт са били удовлетворени. Аз имам доста запитвания, футболисти, клубове. Имам над 4000 телефона като контакти по работа. Не е значимо да имаш 1-2 футболисти, а огромен пазар. Имам необятен пазар.

Работата с Гриша Ганчев
С Гриша Ганчев се работи елементарно и обикновено. Нямал съм проблеми. Говорим на еднакъв език. Политиката на клуба би трябвало да се дефинира от притежателя. Той знае какъв бюджет има. Основното в бюджета на клубовете са продажби на футболисти – вземането на играчи, които могат след това да се препродадат. Липсата на мениджмънт в клубовете не обезпечава средствата, които са нужни. При вложени 24 млн. в един клуб би трябвало да изкараш най-малко 30% идната година. Как да задържиш състезател, на който предложиш тройна заплата. Много футболисти идват в България като трамплин, с цел да заминат на по-добро място. Продажбите зависи от притежателите. Много е мъчно да задържиш в тим играчи, когато нямаш сполучливи. Когато играеш в Европа могат да идват положителни футболисти. Само за вътрешно състезание е мъчно да се случи.

Казанската спекулация
Знам всичко за нея. Аз подписах в НСБОП за неразпространяване на информацията. Твой сътрудник публицист и там му дадоха отговор отрицателно, че мога да приказвам. Бях замесен в това. До това се стигна поради непрофесионализма на управлението. На мен ми споделиха „ Внимавай да не развалиш една договорка на огромни съветски генерали “. Присъствах на диалог с Батков и този от Русия. Попитах ги по какъв начин ще картотекират играчите на съветски. От самото начало аз споделях, че е машинация. Подписал съм показания за всичко, в това число на вечерята с Константин Баждеков и Галя, която работи в клуба в Москва. Не знам какъв е претекстът на хората да го създадат.

Габриел Обертан
Нито той, нито сътрудникът му желаеха да дойдат в България. Той беше в Анжи. Поговорих с хората, които са съдействали за прехвърлянето и взехме решение първо с Габриел, а по-късно с неговия сътрудник. С него разговарях по телефона. Обясних какъв е плана на Левска. Най-много натежа, че тогава Обертан имаше малко мачове като титуляр. Всички мислеха, че е хронично контузен. Казах му, че може да го използваме като трамплин. Преди време имаше опция да пристигна Федерико Македа да пристигна тук в Левски. Тогава управлението не повярва, че може да стане. Също по този начин не разпозна класата, тъй като можеш да вземеш нещо съвсем без пари, а след това да го продадеш.

Той беше притеглен без пари. Новото управление, което пристигна в един миг, когато Ерзурум предложи 400 хиляди евро за Станислав Костов бе отказана от Левски. В същия тим отива най-голямата ти звезда без пари. Ето къде е приключването на средствата заради неправилното ръководство. Защо Обертан отиде свободен? Кой реши? Левски не се възползва от този трансфер.
Същото е и с Холмар. Аз приказвах с него в началото и той не искаше да чуе за България да пристигна от Израел. Идеята бе той като пристигна и влезе в националния тим на Исландия да бъде продаден. Левски щеше да е на облага, тъй като той играеше на Световното шампионата. Отбор от МЛС бе подготвен да заплати 1,5 млн. $. Грешките от неправилното ръководство. Това обаче не е единствено в Левски.

Гара Дембеле
Взеха го от Локо Пд. Беше направил усещания на хората на Левски. Аз участвах в продажбата в Германия. Не беше проблем да я направя, само че след това проблем беше самия футболист. Аз представлявах Левски, защото ти си смени няколко пъти мениджърите няколко пъти. Бях му обезпечил 50 000 евро заплата на месец.

Полемиката с Венци Стефанов и прехвърлянето на Филип Кръстев
Има заведено за клюка против Венци Стефанов, която юрист Попова води. Да, истина е, че има запори върху сметките. Много ми забавно беше по какъв начин имаше разнообразни тълкования. Преди малко се видяхме с него в офиса дружно с татко му.
Много скоро ще получите отговор на всички въпроси. Всичко с документи, а не с приказки.

Делото против Венци Стефанов е от преди 8 месеца. Сигналът ми за комисията за расизъм е от преди 8 месеца, а не е по този начин. Дал съм сигнал в БФС, УЕФА, Комисията за отбрана от дискриминация и FARE. Видях на една конференция президент на ФК и член на Изпълкома на БФС да приказва час и 5 минути има обидни квалификации. На 28 април има намерено съвещание на Комисията за отбрана от дискриманиця. Три са нещата, за които би трябвало да се наблюдават – правила на УЕФА – расизъм, залози и допинг. Да си чул в България БФС да е взела решения по тези неща. Няма в България няма черно тото? Няма ли?

Конфликтът с Христо Крушарски
Да, имаше. Той ми сподели в персонален диалог: „ Някой ми сподели твоето име и аз по този начин реагирах “. Има нещо доста значимо. България е свободна страна, в която може да споделяме мнението си. Много е значимо всеки да стои зад думите си и да помни това, което е казвал. На един сътрудник капиталът е престижа, който има. Когато ти приказваш нелепости и злословиш обикновено е някой да ти потърси отговорност. Защо се тормозят, когато им потърсиш отговорност и минават на „ той ми сподели “.

За бургаския футбол
Бургас е доста богата Община. Факт е, че се дават пари за спорт. Не могат да намерят персона, на която да делегира права, да бъде почтена и всичко да минава през него. Опарили са се в действителност доста. Има футболни хора, само че липсва личността. Това е моят прочит на нещата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР