Мениджърът на системата ВАР у нас - Петър Петров, коментира

...
Мениджърът на системата ВАР у нас - Петър Петров, коментира
Коментари Харесай

Петър Петров: Няма български ВАР!

Мениджърът на системата ВАР у нас - Петър Петров, разяснява системата ВАР на конференция дружно с ръководителя на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Виктор Кашай

" По целия свят се работи по обединен ВАР протокол. Тук няма български ВАР. Навсякъде работим по обединен протокол. Той е дълъг и обстоен ", стартира той, след което изнесе презентация по отношение на протокола и разпоредбите на ВАР.

" Когато кандидатствахме и ФИФА утвърди плана, а плана може да бъде утвърден и с 4 камери единствено. Стадионите са получили лицензи за ВАР, ястребово око. Естествено, нашето предпочитание в бъдеще е да има условия този артикул да бъде предаван с доста повече камери. В момента някои срещи са с 6 камери, други с 8. Ние сме го подали като информация към ФИФА и те са споделили окей ", съобщи Петър Петров.

" Аз се опасявам повече от тези съдии, които ги хвалят доста и се усещат безгрешни. Няма такива съдии. Всеки бърка. По-добрият съдеия е този, който прави по-малко неточности. Ако ние приказваме по какъв начин няма неточности, ставаме смешни и ви залъгваме. Грешки има. Един вар арбитър би трябвало да познава съвършено играта, както и ВАР протокола. В шампионска лига в последните 16 мача има 16 неточности. Тези неща покзават че и в Европа се бърка, тъй че приемете грешките. Всеки да си гледа работата. Всеки ВАР тренинг за арбитър коства 1600 евро на БФС, подсигурили сме 19 ВАР тренинга за този сезон. Като свърши годината, съдийската комисия ще реши и очевидно някои от момчетата, които не демонстрират професионално равнище ще бъдат отстранени. Безгрешни съдии няма. Грешките са част от играта, както на съдиите, по този начин на играчите и треньорите ", показа Петър Петров.

Очаквайте още детайлности

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР