Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че за него

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че за него
Коментари Харесай

Пеп Гуардиола към Пике: За мен беше чест!

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола съобщи, че за него в било чест да бъде треньор на Жерар Пике, откакто испанският национал разгласи решението си да се отдръпна от футбола.

Пике разкри във видео в обществените мрежи нощес, че ще изиграе последния си мач за Барселона против Алмерия на " Камп Ноу " в събота, след което ще приключи кариерата си.

35-годишният футболист игра под управлението на Гуардиола четири сезона в Барса сред 2008 и 2012 година.

" Това беше изненадваща вест ", призна Гуардиола на конференция преди дуела на Манчестър Сити с Фулъм във Висшата лига.

" След като направи невероятна кариера в Барселона, аз персонално му искам всичко най-хубаво на него и на фамилията му. Той беше състезател за огромните мачове, нито един път не ги пропусна, не се държеше неприятно или се представяше на най-високо равнище.

Това е, от което се нуждаят всички огромни клубове, подобен вид играчи. За мен персонално беше чест да бъда негов управител и прекарахме невероятни четири години дружно ", добави той.

Пике ще се отдръпна като легенда на Барселона. Само четирима играчи имат повече мачове за клуба от неговите 614. Това са Лионел Меси (778), Шави (767), Серхио Бускетс (694) и Андрес Иниеста (674).

Всички те помогнаха да образуват част от преобладаващия тим на каталунците през 2010-а дружно с Пике. Той завоюва 30 трофеи с клуба в най-успешния интервал в историята на Барселона, а Гуардиола отхвърли да го съпостави, с който и да е от неговите играчи в Манчестър Сити.

" Не може да става и дума за съпоставяне. Когато сравнявате двама, някой е ощетен. Ако ме питате за най-хубавия бранител в кариерата ми като управител, би било незаслужено да кажа нещо, тъй като всеки е обособена персона.

Всичко, което ще кажа е, че Жерар е благополучен човек в живота и той го сподели съвършено във видеото: " Не желая да бъда футболист, желая да бъда състезател на Барселона ". Това беше негова фантазия и фантазията му се сбъдна ", добави Гуардиола.
 Пуйол за Пике: В потрес съм! Беше привилегия да играя с теб
Пуйол за Пике: В потрес съм! Беше привилегия да играя с теб

" Обичам те "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР