Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола ще опита да предаде

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола ще опита да предаде
Коментари Харесай

Гуардиола прилага философията на Кройф в подготовката за ПСЖ

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола ще опита да съобщи един съвет на своите играчи, наследен от неговия наставник Йохан Кройф, преди първия мач от 1/2-финалите в Шампионска лига против Пари Сен Жермен на следващия ден вечер в Париж.

"Наслаждавайте се на мига. Наслаждавайте се на пътуването, на кафето на летището, вечерята, нощта, гледайки другия полуфинал. Наслаждавайте се на конференцията, разходката преди мача, тренировката ", сподели каталунецът пред репортерите, препредавайки философията на именития Йохан Кройф.

"Имаме привилегията да бъдем измежду четирите най-хубави тима в Европа и би трябвало да се насладим на този миг. Такава беше философията на Кройф ", сподели още Пеп.

Нидерландецът сътвори именития "Дрийм тийм " на Барса през 90-те години на предишния век с играчи като Гуардиола, Стоичков, Куман.

Манчестър Сити за последно бе на 1/2-финал в Шампионска лига през 2016 година под управлението на Мануел Пелегрини, когато бе отхвърлен от Реал Мадрид. Гуардиола се надява този път да премине една стъпка нагоре.

"Най-добрият баланс е, когато владееш топката. ПСЖ има доста мощни страни. Те постоянно играят против тимове, които се бранят 90 минути, само че съумяват да намерят път към вратата. Не е най-хубавата тактика да се затварят в отбрана против тим, който има всичко. Най-добрата тактика е да наложим своя жанр на игра, който практикуваме от пет години. Начинът на игра, който на нас ни носи наслаждение, е да владеем топката ", разяснява той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР