Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че отборът му
Коментари Харесай

Гуардиола: Готови сме да страдаме срещу Наполи

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола съобщи, че тимът му е квалифициран за сложните моменти, които ще би трябвало да изживее на стадион „ Сан Паоло “ в Неапол при гостуването на Наполи от Шампионската лига.

„ За мен е наслаждение да се видя относо с Маурицио Сари. За мен е чест да бъда за първи път в моя живот в Неапол. Никога не съм имал опция преди този момент в моята кариера като футболист или като треньор да играя против Наполи в Неапол. Нашето предпочитание е да спечелим мача. Ние имаме опция да си осигурим класиране за идната фаза на Шампионската лига “, разяснява Гуардиола.

„ Имам огромно почитание към Наполи за метода, по който този тим играе. Това е единствено мач и ние не може да се опасяваме. Ние сме доста млад тим в Европа. Манчестър Сити не е Милан, Ювентус, Интер, Барселона, Реал Мадрид или Байерн Мюнхен. Ние нямаме историята зад нас. Ние разполагаме с трима-четирима футболисти, които имат опит в Шампионска лига, като Николас Отаменди, Давид Силва и Серхио Агуеро, само че останалите са доста, доста млади. Някои от тях имат единствено шест-седем мача в Шампионска лига. Мачът против Наполи е тест, с цел да забележим какъв брой сме напреднали и израснали. Ще бъде значим тест по какъв начин ще се представим при такава невероятна атмосфера, каквато безспорно ще бъде на стадиона. Има още доста неща, които би трябвало да подобряваме в играта си. Намираме се единствено през ноември и е доста рано да се вършат, каквито и да било огромни изводи за нашата игра. Мачът против Наполи е доста огромно предизвикателство за нас “, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„ Ще има моменти, в които ще се пазиме, моменти, в които ще страдаме. Искам да видя по какъв начин ще реагираме. За това мачът е доста огромно предизвикателство за нас. Защо да играем за равенството, когато може да играем за победа? Ние ще играем за победа, както Наполи. Ние сме спортисти и ще играем за победа. Ще забележим какво ще се случи. Манчестър Сити, Наполи и Шахтьор са тимове, които са доста сходни и на едно и също равнище. С цялото ми почитание към Фейенорд и холандския футбол, те са малко по-назад от останалите три тима в групата. “

„ Аз в действителност обичам да виждам Наполи като почитател. Очаквам Наполи да играе с нормалния си състав. Те имат играчи със страхотни самостоятелни качества. Жоржиньо и Алан са невероятни. Наполи играе страховит футбол, тъй като е в положение да подава къси пасове на три-четири метра. Наполи разполага с Мертенс, Инсиние и Кайехон, а те са страхотни “, сподели още Хосеп Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР