Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че не е

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че не е
Коментари Харесай

Гуардиола преди финалния кръг: Това е мечтата!

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че не е очаквал отборът му да се намира на позицията, в която е сега, преди последния кръг от Висшата лига за сезон 2018/2019. Испанският ментор добави, че отбраната на шампионската купа зависи единствено и само от неговите момчета, които би трябвало да покажат невероятна психическа резистентност против Брайтън.

В неделя всичките 10 срещи от 38-ия кръг ще се играят едновременно, като към момента не е ясно кой всред Сити и Ливърпул ще победи с трофея. „ Гражданите” са първи с актив от 95 точки, до момента в който мърсисайдци изостават единствено с 1 зад тях. Това задължава манчестърци да реализират победа при визитата на „ Амекс Стейдиъм”, тъй като всеки различен процес оставя малка врата на Ливърпул да открадне трофея (стига, несъмнено, „ червените” да победят гостуващия Уулвърхемптън).

Гледайте от 17 часа на 12 април, неделя, конфликта сред Брайтън и Манчестър Сити директно в ефира на NOVA SPORT. Проследете развиването и на другия мач с отношение към трофея - Ливърпул против Уулвърхемптън - по DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

През януари тази година Ливърпул беше водачът и бе отворил отдалеченост от 7 точки пред Сити, а при гостуването на „ Етихад” една победа можеше да тласне Юрген Клоп и момчетата му още по-далеч напред. Сити обаче победи с 2-1 – нанасяйки единствената дотук турнирна загуба на Ливърпул – и редуцира задатъка до 4 пункта. Това беше първата от 13-те следващи победи на „ гражданите”, които им разрешиха да вземат минимално предимство в точките.

„ Първо и на първо място – същинска фантазия е да се намираме в такава позиция. Не чаках да бъдем тук, когато изоставахме със 7 точки зад Ливърпул. Не имах вяра, че ще се озовем в актуалното си положение”, разяснява Гуардиола.

„ Затова споделям, че живеем в една сбъдната фантазия. Показахме доста неща в хода на сезона, само че в този момент е огромният миг да потвърдим какъв брой добре сме се справили. Имаме опцията да станем първенци, в случай че спечелим нашия мач. Това ще бъде нашата задача.”

През идващия уикенд Сити има и още един дуел – край за ФА Къп против Уотфорд, което отваря опцията за требъл. Дотук Сити към този момент завоюва Купата на Лигата, надигравайки Челси във финала.

„ Ако можем да станем първенци за втора поредна година, ще бъде хубаво, само че това няма да промени доста обстановката в клуба. Фактът е, че се представихме необикновено добре през целия сезон във всички шампионати, а в този момент ни остават 2 мача – 2 финала – за 2 оценки.”

„ Трябва да бъдем мощни душевен, знаейки какъв брой мъчно ще ни бъде. Ще е тежко и всичко зависи от това по какъв начин ще реагираме даже да изпаднем в неприятен миг. Трябва да се опитаме да играем добър футбол.”

„ Фокусираме се върху мача и върху метода, по който желаеме да играем, като заобикаляме да се тревожим прекалено много за останалото. Ако в хода на мача се натъкнем на проблеми, би трябвало да останем спокойни и да помислим по какъв начин да се оправим. Може и да се наложи в последните 5, 10 или 15 минути да нападаме като луди.”

„ Преди да се стигне до такава степен обаче ние имаме своя проект и би трябвало да се придържаме към него. Това правехме цялостен сезон. Когато станахме първенци през предишния сезон 5 мача преди края, беше по-лесно. Сега още веднъж е хубаво, същинска привилегия. Намираме се в тази позиция, тъй като постигнахме толкоз доста победи във финалния стадий от сезона. Победихме 13 пъти подред, в този момент би трябвало да го сторим още един път. Виждам, че тимът е спокоен, тренира добре и се усмихва. Всички са изцяло фокусирани”, добави Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР