Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нападна британските телевизионни гиганти Скай

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нападна британските телевизионни гиганти Скай
Коментари Харесай

Юрген Клоп нападна британски телевизионни гиганти

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп атакува английските телевизионни колоси " Скай " и БТ, като ги уточни за съществени виновници за серията от травми, които сполетяха играчите в отбора му.

Късно вечерта в неделя Ливърпул се наложи с 3:0 над Лестър Сити вкъщи, само че Клоп бе заставен да размени при започване на второто полувреме Наби Кейта, който получи контузия. Другите си две смени германецът извърши в самия завършек на срещата.

" Смените пристигнаха в края, тъй като непрестанно се опасяваме, че още някой състезател ще се контузи. Не мога да върша смени рано, защото контузи ли се някой по-късно, ще приключим мача с понижен състав. Става дума за играчите - същите тези, които ще играят за Англия на европейското състезание през лятото. Вие от " Скай " би трябвало да се разберете с БТ и да оправите тази каша с програмата ", разяснява Клоп.

Според германеца програмата е убийствена за тимовете от топ 6, които непрекъснато имат по два мача на седмица поради уговорките си в Шампионската лига и Лига Европа. БТ предава мачовете от Шампионската лига, а Висшата лига се поделя сред " Скай " и БТ.

" Ако продължаваме да имаме мачове в сряда вечер и в събота в 12:30 на обяд, не съм сигурен, че ще успеем да приключим сезона с 11 играчи. Всички в топ 6 сме изправени пред това, само че знам, че вас малките екрани това не ви интересува и не е проблем ", добави Клоп.

Ливърпул към този момент загуби централните си бранители Върджил ван Дайк и Джо Гомес до края на сезона, а халфовете Джордан Хендерсън и Тиаго Алкантара също са с контузии.

" Хората ми споделят, че би трябвало да върша повече ротации, само че по какъв начин да стане? В нахлуване има някакви разновидности за смяна, само че останалите играчи на пейката са деца. Такава е обстановката, борим с наличните играчи, само че в случай че вие от малките екрани не започнете да споделяте между тях, ще видите какъв брой тежко ще стане. Няма по какъв начин всеки мач да променям по 10 или 11 играчи. За нас не е значимо единствено да присъстваме на терена, а и да печелим мачове. Ситуацията е доста тежка за футболистите, това е истината. И това е поради решения, които се вземат зад някакво бюро ", разяснява още Клоп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР