Мениджърът на Ливърпул няма съмнения относно постоянното назначаване на Оле

...
Мениджърът на Ливърпул няма съмнения относно постоянното назначаване на Оле
Коментари Харесай

Клоп: Солскяр ще стане постоянен мениджър на Юнайтед

Мениджърът на Ливърпул няма подозрения по отношение на непрекъснатото назначение на Оле Гунар Солскяр отпред на Манчестър Юнайтед след края на сезона. Норвежецът наследи на поста уволнения Жозе Моуриньо през декември, като раздялата сред португалеца и,,червените дяволи “ стана факт след провалянето на Юнайтед точно от Ливърпул на,,Анфийлд “ с 3:1. Солскяр бе назначен краткотрайно на треньорския пост до края на актуалната акция, като оттогава отборът е спечелил 11 от 13-те си срещи във всички шампионати под негово управление, губейки само от ПСЖ в първа осминафинална среща от Шампионската лига.

,,Той има качествата, а и шансът е на негова страна сега – за мен персонално няма подозрение, че Солскяр ще стане непрекъснат управител на Юнайтед “, стартира на конференцията преди неделния конфликт германецът.,,Той го заслужава на 100%. Той направи всичко допустимо този състав да бъде сполучлив. Начинът, по който тимът играе, е радикално друг. Всички си мислят, че сега с този си коментар аз подценявам труда на Жозе Моуриньо, само че това не е по този начин, той е необикновен управител. В последна сметка той и клубът не бяха на едно и също мнение, а назначението на Оле, въпреки и краткотрайно, се оказа превъзходен ход. Понякога се нуждаеш от промени и в множеството случаи става въпрос за треньорът. В този случай това оказа помощ “, добави Клоп.

Солскяр не пристигна без опит на,,Олд Трафорд “, като преди този момент бе ментор на норвежкия Молде, а преди няколко сезона води за малко и различен представител на Висшата лига в лицето на Кардиф.,,Всички се нуждаем от шанс в своите треньорски кариери. Когато дойдох в Дортмунд от Майнц, хората споделиха, че аз нямам никакъв интернационален опит – и бяха прави. Но опит не се купува. Ако Оле не бе някогашен състезател на Манчестър Юнайтед, то той надали щеше да се причисли като управител на клуба от Норвегия. Но когато получиш подобен късмет, би трябвало да направиш оптималното, с цел да го оползотвориш “, сподели още той.

Германският ментор на мърсисайдци ще бъде без контузеното отбранително дуо в лицето на Деян Ловрен (адуктор) и Джо Гомес (крак). Върджил ван Дайк се завръща в центъра на защитата, откакто пропусна първия осминафинал от Шампионската лига против Байерн Мюнхен заради наказване. Ливърпул ще се изкачи назад на върха във Висшата лига, в случай че избегнат провалянето против своя северозападен противник. Основният съперник на отбора и настоящ първенец Манчестър Сити играе с Челси във финала за Карабао Къп.

,,Това е голям мач за нас, знаем, че ще бъде мъчно. Те са в отлична форма – мощни физически, пазят се добре, нападат ловко и са изпълнени със самочувствие. Ще създадем всичко допустимо да реализираме нужния резултат. Нищо не се знае, това са два мощни тима един против различен. Всичко ще бъде неразбираемо до последния съдийски сигнал “, приключи той. Клоп бе санкциониран ден по-рано от Футболната асоциация с 45 000 паунда за мнения по адрес на рефера Кевин Френд след равенството с Уест Хем по-рано през месеца. Запитан по отношение на реакцията си тогава, германецът показа: Няма да разясня по отношение на това, тъй като мненията излизат скъпо “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР