Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, призна, че тимът му

...
Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, призна, че тимът му
Коментари Харесай

Клоп: Имахме шанс, исках да дам юбилейната фланелка на Салах отдавна

Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, призна, че отборът му е имал късмет при визитата на Кристъл Палас на „ Селхърст Парк “. „ Червените “ взеха успеха в края след поврат с 2:1 в трагичен мач от кръга в съботния следобяд.

Ливърпул изоставаше след позволен гол от дузпа в 57-ата минута от Жан-Филип Матета, а Жордан Аю получи червен картон в 75-ата, след което пристигнаха двете попадения на Мохамед Салах и Харви Елиът, които изстреляха мърсисайдци на върха в класирането на Англия.

„ Аз съм един благополучен управител в този миг, само че знам и какъв шанс имахме също по този начин. Ако печелиш единствено мачовете, в които си добър, нямаш късмет да бъдеш доста сполучлив. Днес несъмнено не бяхме добре. 76 минути играхме извънредно зле. Нямахме скорост и темп. Tогава те получиха червен картон, а ние вкарахме незабавно, което доста ни оказа помощ. Това е повода да имахме шанс, несъмнено. Това, което направихме сред 76-ата и 106-ата минута, беше в действителност добре. Макар да играхме против човек по-малко, те постоянно могат да ти основат проблеми. Обърнахме мача, а запасите бяха с извънредно значение “, сподели Клоп след успеха.

„ Това е за нас през целия сезон и запасите постоянно оказват помощ. Ако Харви Елиът не беше вкарал този гол, несъмнено щяхме да приключим наедно. Ако Мо Салах не беше вкарал, несъмнено щяхме да загубим. Последните 15-20 минути играхме добре и заслужихме успеха. Преди това не заслужавахме нищо “, разяснява Клоп.

Салах се разписа в 76-ата минута и по този начин означи гол №200 в кариерата си с екипа на Ливърпул и 150-и във Висшата лига. Клоп призна, че тази фланелка е рамкирана и към този момент дадена на играча. „ Постижението е впечатляващо. Разнасяме тази фланелка с нас от седмици, само че в този момент към този момент можем да му я дадем. Това беше отличен миг да запише това достижение. Невероятно число за супер специфичен състезател. Не мога да изброя пътите, в които той ни е спасявал. Отношението на останалите, когато му връчих юбилейната фланелка, беше извънредно “, сподели Клоп.

За Ливърпул следва мач с белгийския Унион Сейнт Жилоа в Лига Европа в четвъртък, след което горещо дерби с Манчестър Юнайтед в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР