Мениджърът на Челси Антонио Конте може да бъде уволнен до

...
Мениджърът на Челси Антонио Конте може да бъде уволнен до
Коментари Харесай

Конте може да бъде уволнен до часове, Луис Енрике е фаворит за негов наследник

Мениджърът на Челси Антонио Конте може да бъде уволнен до часове, а любимец за нов ментор на лондончани е Луис Енрике, пишат английските медии. Местните букмейкърски къщи към този момент одобряват и залози за това кой ще оглави " сините ".

Отношенията на Конте с босовете на Челси по никакъв начин не са положителни от много време и това се дължи на непрекъснатите рецензии на италианеца във връзка трансферната политика на клуба. Тежките загуби на тима в последните две срещи (0:3 от Борнемут и 1:4 от Уотфорд) наляха в допълнение масло в огъня и на Острова към този момент са уверени, че Конте доста скоро ще загуби работата си.

47-годишният Луис Енрике, който през 2015 година бе избран за най-хубав треньор в света, сега е без работа. Той е прелъстителен за клуба и заради това, че се явява " копие " на Пеп Гуардиола - също е провел сполучлива спортна кариера в Барселона, бил е капитан на " Камп Ноу ", а по-късно се е изявил сполучливо и на кормилото на гранда, без да има стабилен треньорски опит. Както Гуардиола, по този начин и Енрике е последовател на атакуващия футбол и за три години отпред на Барселона два пъти завоюва Ла Лига, три пъти Купата на Испания и по един път Шампионската лига, Суперкупата на Испания, Суперкупата на Европа и международния клубен шампионат.

Букмейкърите слагат на второ място в листата с претенденти Гус Хидинк, трети е Масимилиано Алегри.

Челси посреща Барселона в първа среща от 1/8 финалите на Шампионската лига на 20 февруари и е посетител в реванша на 14 март.

Още в края на предходната година се появиха информации, че притежателят на Челси Роман Абрамович е решил да уволни Конте, спрял е да поддържа връзка с 48-годишния ментор и контактите сред двамата се реализират посредством шефа на клуба Марина Грановска. Миналият сезон Конте изведе Челси до победа в Премиършип, само че този сезон тимът заема 4-о място след 26 кръга и е с 19 точки по-малко от водача Манчестър Сити. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР