“Мениджър на годината безспорно е най-авторитетното бизнес състезание в страната,

...
“Мениджър на годината безспорно е най-авторитетното бизнес състезание в страната,
Коментари Харесай

Топ мениджърите на България 2021: Филип Рувре, изпълнителен директор на „Модис България“ ЕООД и Head of Tech Delivery за Европа 


“Мениджър на годината ” несъмнено е най-авторитетното бизнес съревнование в страната, в което триумфите на водачите се правят оценка по специфична за състезанието методология. През 2020 година състезанието надскочи обективните трудности и разпростра още повече капацитета си. Създадохме документален филм отдаден на финалистите в състезанието.  Направихме прилика сред бизнеса и спорта и потърсихме тези качества, които   вършат от мениджъра и спортиста мощни хора, почтени за отличие.  

През 2021 година надградихме идейно плана и заснехме филм, който показва финалистите през призмата на креативния дух и творчеството. Заедно с участниците нарисувахме портрет на изкуството в бизнеса. Телевизионната премиера на кино лентата ще се състои на  28 ноември  от  16.00 часа  по  bT V .  

„ Мениджър “ започва поредност, в която финалистите дават отговор на значими за бизнес бранша, в който оперират въпроси. В идващите дни ще ви представим диалозите, които организирахме с всеки един от тях, а на 28 ноември от 16.00 часа по bTV ще имате опцията да се потопи изкуството на триумфа. На финала България ще види и кой е новият Мениджър на годината. 

Представяме ви Филип Рувре, изпълнителен шеф на „ Модис България “ ЕООД и Head of Tech Delivery за Европа 

 

Предизвикателство пред фирмите в бранша ни е привличането и задържането на квалифицирани и опитни кадри 

 

- Съществува ли фундаментална опасност или огромно предизвикателство пред бизнеси като вашия в идната година?  

- Съществено предизвикателство пред фирмите в бранша ни е привличането и задържането на задоволителен брой квалифицирани и опитни фрагменти с подобаващите умения – IT експерти, софтуерни инженери и хора с езикови знания. Към момента броят им е непълен поради динамичното развиване на пазара в страната и насищането му с софтуерни компании. За да растем през идващите години, ще са ни нужни точно такива експерти и по тази причина в „ Модис България “ към този момент разработихме стратегии, целящи привличането и дълготрайното развиване на тези хора – стратегии за образование, за кариерно израстване, както и за личностно развиване. В допълнение партнираме си и с просветителни институции, академии и университети, което доста ни оказва помощ да спечелим доверието на младите гении, занапред започващи своята кариера.  

Развитието на компанията ни на интернационално равнище ни разрешава да работим по огромни планове за някои от най-големите и известни организации по света, което за екипите ни в България значи голям брой благоприятни условия за кариерно развиване, придобиване на нови умения, както и работа по предизвикателни и значими планове.  

 

- Каква е прогнозата ви за развиване на бранша?  

- Компанията ни се трансформира в водач в така наречен „ смарт промишленост “, която ще се развива извънредно динамично през идващите месеци и години. Във всички браншове следим ускорени процеси по цифровизация, като сериозен подтик за тях даде и пандемията от Covid-19. Ние като софтуерен сътрудник за редица интернационалните компании означаваме нараснал интерес към цифровите решения, които предоставяме – cloud услуги, AWS решения, разработка на софтуерни приложения, както и други IT услуги.  

Предвид търсенето на такива на локално и интернационално равнище съм оптимист за развиването на бранша, като България ще резервира своята основна роля освен за „ Модис “, само че и за софтуерната и софтуерната промишленост на международно равнище.  

- Как се отрази пандемията върху бизнеса ви?  

- Пандемията ни сложи редица провокации, само че донесе и доста нови благоприятни условия за бизнеса ни. Дори в интервалите на най-голяма неустановеност успяхме да запазим своята непоклатимост, като бяхме и една от фирмите, които продължиха да търсят и наемат нови експерти. Навременната ни реакция и организацията на отдалечена работа още преди действителната опасност от Covid-19 у нас ни разрешиха да запазим размера на работа и даже да стартираме няколко нови плана за наши сътрудници. И все още екипите ни се придържат към работа от у дома, като за задачата компанията ни е осигурила всички нужни условия – техника, цифровизация на работния развой, както и на всички административни интервенции. Важно за нас бе да запазим стратегиите си за кариерно развиване и образование, като ги допълним с нови начинания за ментално здраве и физическа интензивност в условия на обществена отдалеченост и работа от у дома.  

Генерален спонсор  на 14-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е.  

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и  с поддръжката на :  ,   ,  , ,  ,  

Медийни сътрудници  са:,  , , , , , , ,  

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР