Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за

...
Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Има злоупотреби с болничните


Менда Стоянова се е объркала кой е направил предлагането за болничните, сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов пред bTV.

„ Имахме други оферти – като това минималната пенсия да стане 250 лева, второто – три следващи години ще се отделят по 70 млн. лв. всяка година за създаване на нови детски градини. Трето – таксите за детските градини от 4 година възраст на децата нагоре, на хората със междинни и ниски приходи, ще отпаднат. Това е значимото, което трябваше да се отбележи”, сподели Красимир Каракачанов, който е водач на Вътрешна македонска революционна организация.

Ще бъда внимателен и ще кажа, че Менда Стоянова се е объркала, разяснява още вицепремиерът. „ Може би не е разбрала”, добави той.

Все още остава без отговор въпросът, кой от съдружните сътрудници е направил предлагането за смяната в заплащането на болничните. А финансовият министър постави точка на разногласието, като разгласи, че решението е на обединението.

„ 3 пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници”, попита Каракачанов.

„ 2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн., а 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има корист. Факт е, че това се разисква със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се защо да се заядем, само че има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги заплаща ", сподели още Каракачанов.

Той обаче посочи, че мярката няма да визира родители, които гледат деца или хора претърпели злополука или трудова акцидент.

По мотив последния случай с държавния „ Фалкон” вицепремиерът Каракачанов означи, че в случай че се купи нов аероплан ще има отрицателна реакция към държавното управление.

Изключително рядко се употребяват самолетите на държавния авиотряд – единствено, когато пътува по-голяма делегация. „ Аз персонално считам, че държавен аероплан от дълго време трябваше да се купи, само че такива са публичните настроения”, сподели още Каракачанов.

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов е в Плевен, където ще бъде открит паметникът на 9-та пехотна плевенска дивизия. Мемориалът е първият от подобен мащаб, издиган през последните 75 години и е отдаден на една от най-големите победи на Българската войска през Първата международна война - борбата при Дойран. Красимир Каракачанов е патрон на самодейността за построяването на паметника.



„ Този монумент е за тези, които починаха за българския народен блян ", съобщи Каракачанов. Той самият е взел участие с персонални средства за построяването на паметника – превел е една заплата като министър на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР